Artur Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Chciałem Wam zaprezentować wykonany przezemnie model JAGDTIGERA w skali 1;35 z zestawu DRAGON. Model fajnie sie robiło. Dałem zestawy Aber ,błotniki przednie zapinki do łopat ,schodki na pancerzu. Z malowania AMBUS jestem nawet zadowolony(bardzo). Pojazd nie przedstawia jakiegoś konkretnego wzoru z starych monografi.Dla ciekawostki lufę metalową sam zrobiłem .Ale te gąsienice to strasznie spartoliłem ,trzeba było nie oszczędzać tylko dać frulidy i byłoby super. Ale nie mozna mieć wszystkiego ,muszę jeszcze mieć coś zjeść. Pozdrawiam AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edax Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Oho, sławetny model malowany maskolem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 28 Września 2006 Autor Share Napisano 28 Września 2006 To stara fotka. Teraz jest trochę ładniejszy, bo kolega podarował Mi sześć metalowych ogniw gąsienic FRULIDMODEL, które Mu zostały z T2. Powiesiłem Je na pancerzu. Cieszyłem się z nich bardziej niż z ukończonego modelu. Tego Mi brakowało do zakończenia przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 A dlaczego w miejscu mocowania błotników pomalowałeś kadłób w brązowe smugi..? Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Możesz zmierzyć lufę...tzn. jak długa jest - od jarzma. Po prostu jestem ciekaw :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 29 Września 2006 Autor Share Napisano 29 Września 2006 Lufa od jarzma ma dokładnie 11cm. To są pozostałości śladów po błotnikach. Na błotnikach było kamo, więc pod spodem (jak odpadły) pozostał kolor oliw, ale że błotniki były przytwierdzane tylko w kilku miejscach, więc dostał sie tam budzik. Jony sprawdzasz czy nie zrobiłem za długiego kalibru?. Aha To wtedy Tyger zostanie ochrzczony SNAJPERKĄ. Powodzenia.AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 Sprawdziłbym, czy nie jest za krótka - albowiem Dragona jest, niestety zgubiłem gdzieś linka do pięknego porównania długości luf Dragona z oryginałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 Wygląda całkiem nieżle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 maskol fajna rzecz tylko śmierdzi jak cholera a też mam tego egzemplarza tygrysa tylko troszkę gorzej zrobionego :/ ten mi się fest podoba u mnie lufa ma od zgrubienia 10cm a od pancerza 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 30 Września 2006 Autor Share Napisano 30 Września 2006 I co z ta lufą wie ktoś . Dlatego pytam bo ona NIE jest z Dragona . To metalowa ale kupiona ,nie pamiętam jakiej firmy. Lufy które Ja robiłem dla siebie są wytoczone w środku. ( Puma nie jest toczona w środku, jest za mała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 Dla ciekawostki lufę metalową sam zrobiłem To metalowa ale kupiona ,nie pamiętam jakiej firmy. Zdecyduj się ;P Jeśli kupna to nie ma problemu z długością. Po prostu jakaś mądra głowa w dragonie zmierzyła lufę "po wystrzale" - czyli cofniętą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 30 Września 2006 Autor Share Napisano 30 Września 2006 No niestety nie jestem w stanie się już połapać ,Jak to w magazynie wielkiej firmy . Ale to zakupiona lufa bo w środku nie toczona ,gites? .To co zrywać gąsienice? Jakoś tak mam ochotę przy nim podłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 ...................................................... To nie jest atak perseonalny na konkretnego użytkownika . Albo jest , do wyboru , wybierzcie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 To nie jest atak perseonalny na konkretnego użytkownika . Albo jest , do wyboru , wybierzcie sobie Jak dla mnie jest i dlatego usunolem jego tresc. Powoli przestaje mnie bawic Twoje zachowanie Grzegorzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi