RobertROBO Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Cześć Jak widać na załączonym obrazku pokład jest, delikatnie mówiąc, niedokładnie pomalowany. Malowałem go farbą w sprayu, gdyż nie posiadam aeorgrafu, a malowanie pędzlem wychodziło mi bardzo kiepsko. Linie imitujące deskowanie zostały poprostu zalane farbą( 3 warsty farby zrobiły swoje). Jak nalepiej je przywrócić? Czy zmyć farbę czy też lekko przeszlifować? Proszę o radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Lutego 2009 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2009 Proponuję farbę całkowicie zmyć w jakimś ustrojstwie - inny koledzy podpowiedzą w czym. Jeśli jednak chodzi o pomalowanie ponowne to, jeśli nie masz aero, to pozostaje pędzelek. Spróbuj olejami artystycznymi: Najpier na pokład jakiś podkład a potam tak jak byś robił washa, ale żeby farby bylo więcej niż w standardowym washu. Podczas kilkudniowego wysychania delikatnie pędzelkiem, najlepiej płaski, nakładasz inne odcienie, i tak po kilku dniach cierpliwej pracy powinien wyjść ładny waloryzowany kolorami pokład... Nie byłem jeszcze w takiej sytuacji, gdzie pokład nie jest malowany aero ale własnie w ten sposób bym zrobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Mój ulubiony kolega z Kartonwork Grzegorz75 używa do tego celu kreta do rur plastiku nie ruszy ale nie wiem czy sobie poradzi z olejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jak wystarczająco mocne stężenie a pokład odleży słuszny czas w kąpieli- to powinno sobie poradzić;) Nie zapomnij o rękawicach ochronnych i najlepiej skombinować metalową emaliowaną miskę. Życzę miłej zabawy w ''młodego chemika'' ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Aby przyspieszyć zmycie farby pokład można ptraktować zmywaczem Wamoda, odczekać z pół godzinki i dopiro po tym zabiegu wymoczyć go w Krecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertROBO Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Cześć, Dziękuję wszystkim za pomoc.Użyłem Wamoda i wszystko elegancko zeszło........kurcze ale śmierdzi ten zmywacz, po godzinie głowa jak balon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scania :D Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Mam pytanko ile dlugosci ma ten model po zlozeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi