punio Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 (edytowane) Wreszcie zaczolem prace na manem i oto co zrobiłem przy ciągniku: a to man na którym się wzoruję: a to kabinka sklejona taśmą na przymiarkę oto co zrobilem przy ciągniku: a tyle zmajstrowałem przy naczepce: Edytowane 7 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Wszystko fajnie tylko w wielu miejscach widać prześwity, oraz czemu pomalowałeś elementy kabiny bez jej wcześniejszego sklejania? Ramy w naczepie się rozumie nie malujesz?? P.S Ja mam zwidy czy twój model jest czerwono srebrny, a wzór czerwono biały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 witam raben nie masz zwidów bo auto jest pomalowane na czerwono srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Widzę że sklejasz zestaw italerki 3822. Ciągnik z tego zestawu jest cacy ale co do chłodni to jak dla mnie porażka. Trzeba będzie się napracować żeby to miało ręce i nogi. Nie chodzi mi o samą ramę bo ta po sklejeniu i pomalowaniu prezentuje się wyśmienicie, ale sama zabudowa chłodni daje wiele do życzenia. W jakich barwach chcesz mieć chłodnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 chlodnia będzie w tych samych kolorach wiem troche chłodnia jest kiepska ale napewnoi nie nakleje tych syfnych kalek na naczepe a co myślicie o ciągniku jak wam się podoba malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Życzę powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Kolorek ładnie położony, chociaż osobiście nie podoba mi się te zestawienie kolorów - kwestia gustu. Być może jak całe będzie złożone ... Teojs wixjs twój truck. Zasiadam i popatrzę jak sklejasz. Jak z wnętrzem, wiem ze jest skąpe :( seryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Malowanie może być ale kolor wnętrza też przydało by się zmienić. Co do zabudowy naczepy, tu na forum w dziale giełda stała jakiś czas temu chłodnia (zabudowa) na sprzedanie. Cena o ile dobrze pamiętam to było ok.30,- + przesyłka. Może udało by się ją wcisnąć na tę ramę i było by cacy, chyba że chcesz zostać przy tej seryjnej to proponuję zaopatrzyć się w trochę szpachli i dobry biały spray. Bo bez szpachli się nie obejdzie, a jak już będziesz szpachlował to warto ją pomalować na biało. Fakt faktem naklejka na bok chłodni to totalna porażka ale oznaczenia agregatu chłodniczego warto nakleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 (edytowane) sory za tyle postów ale mi tak wygodniej a to tylko mala przymiareczka rama jest juz na kolach a tu mala przymiarka z chłodnią oczywiście nie dokończoną: Szakal85 ja nie jestem przy kasie i razej zostane przy tej budzie a nad kolorkiem pomysle oczywiscie ze bede szpachlowal bo to porazka bez szpachli Edytowane 10 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Kolego z tyłu naczepy jak w naczepach jest zderzak to tam masz taki zawór kółko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 tak mechanik tylko musze zdeżak zalożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 W tym przypadku według instrukcji jest to "kółko". Ale zderzak do tej naczepy to już wogóle totalna porażka :/ Gorszego zderzaka nie mogli wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 zdeżak wygląda jak z tych starych naczep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 pomalowałem już bude podładem i pomalowalem blotniki przy mańku i wsadzilem klosze atrape i przednią szybe na przymiarkę mam nadzieje ze wam się podoba jak coś zle to walcie śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Według mnie to troszkę za krótki odstęp między ostatnią osią a tyłem naczepy powinna się ona kończyć troszkę dalej niż koniec ramy bo patrząc z boku to troszkę to nie proporcjonalnie wygląda, no i druga rzecz jaką bym zmienił to troszkę niżej ją dał bo za dyży odstęp między kołem a nadwoziem naczepy.:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 robert ona nie jest podczepiona pod ciągnik ona tylko przy nim stoi na przymiarke bo maniek wogle nie ma jeszcze siodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 robert ona nie jest podczepiona pod ciągnik ona tylko przy nim stoi Acha no to wszystko jasne , przepraszam za niesłuszne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Pomaluj odbłyśniki w reflektorach ! A reszta raczej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Wydaje mi się, że widać łączenia w miejscu składania elementów na bokach naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Tak jak wyżej napisane w reflektorach maźnij srebrnym i uszczelki na czarno. Pióra wycieraczek też na czarno. Na 6 zdjęciu widać jak na łączeniu dachu ze ścianką wychodzi żółty plastik. No i to wnętrze. Pomyśl nad zmianą koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 a jak zrobic te czarne uszczelki przy światłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Pędzelek w garść i dajesz w koło czarnym. Przynajmniej ja tak robię nie wiem jak inni koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Punio nie przeginaj. Przecież zostało wytłumaczone co trzeba zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 ale maluje na kloszach te uszczelki czy na karoseri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi