Aleksander Zielony Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Drugi lotniskowiec klasy Essex w mojej stoczni. Tym razem jest to okręt z tzw. krótkim kadłubem i praktycznie poza nim, mamy do czynienia z tymi sami wypraskami co w opisywanym wcześniej modelu lotniskowca Princeton. Oczywiście model ma też inną flotę lotniczą, oraz szczegóły dopasowane do wyglądu z okresu II WŚ. Model zawiera blaszkę oraz dodatkowo przezroczysty pokład startowy. Co do błędów i poprawek to już wypowiem się w wątku warsztatowym. Czas na fotki: Pozdrawiam Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 będziesz robił w łaciatym kamuflażu (1944)? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Zielony Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 będziesz robił w łaciatym kamuflażu (1944)? Jędrek No tak, model chcę wykonać w malowaniu łaciatym, oczywiście o ile można będzie, a raczej o ile będzie możliwe wykonanie tej wersji. Muszę dotrzeć do zdjęć okrętu z tego okresu. Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 No tak, model chcę wykonać w malowaniu łaciatym to fajnie, czekam na drugi warsztat Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Model jest zasadniczo w konfiguracji do wykonania wersji początkowej 1943-IV 1944. Oczywiście można go doprowadzić do stanu po przebudowie, ale wymaga to trochę pracy. O wyspie już pisałem, drugi rejon to sponson w miejscu gdzie winna być katapulta hangarowa (Essex nigdy jej nie miał). Tak na marginesie to ten Fletcher w tle na boxarcie mocno przeskalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Zielony Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 to fajnie, czekam na drugi warsztat Jędrek Niestety, co do Essexa to sprawa będzie trochę trwała, zbieram materiały i wiedzę. Princeton jest modelem szkolnym, to mój pierwszy okręt na poważnie. Model jest zasadniczo w konfiguracji do wykonania wersji początkowej 1943-IV 1944. Oczywiście można go doprowadzić do stanu po przebudowie, ale wymaga to trochę pracy. O wyspie już pisałem, drugi rejon to sponson w miejscu gdzie winna być katapulta hangarowa (Essex nigdy jej nie miał). Tak na marginesie to ten Fletcher w tle na boxarcie mocno przeskalowany Mam nadzieję, że dzięki Twojej i Kolegów z forum wiedzy to ta zamiana się uda. Poprostu kręci mnie to malowanie, a ja jestem uparty. Pewnie ta budowa potrwa, ale mam nadzieję ten projekt doprowadzić do końca. Jak ruszę z budową to chyba pomożecie ? A Fletcher nie jest przeskalowany to poprostu wersja long and big Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Mnie też kręci to malowanie, bo jest bardzo unikalne jak na CV-a A rejon o którym mówię dobrze widać na tej fotce modelu Yorktowna (CV-10) - sponson na dwa quady 40 mm. Na Essexie wyglądało po przebudowie praktycznie identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Zielony Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 W związku z brakiem czasu model ląduje na naszej giełdzie, a razem z nim nastepujące dodatki: - Lion Roar LE700059 U.S NAVY 40mm BOFORS AA CANNON 5,99 $ - Lion Roar LE700078 U.S NAVY SHIP WINDOWS 5,99 $ - TOM`S MODEL WORKS Set#757 WWII ESSEX CLASS CARRIER 22,00 $ - TOM`S MODEL WORKS Set#754 INCLINED LADDERS 9,50 $ - TOM`S MODEL WORKS Set#752 CARRIER BASKETS 8,00 $ - WHITE ENSIGN MODELS PE777 U.S. NAVY DOORS & HATCHES 2,94 funta Podałem orientacyjne ceny w sklepach z których sprowadziłem blaszki ( http://www.whiteensignmodels.com/ , http://www.tomsmodelworks.com/catalog/ , http://www.luckymodel.com/scale.aspx ), sam model to około 100 zł. Pozdrawiam Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Aleksander Zielony szkoda nie myślałeś, żeby jeszcze trochę poczekać ? Tak mało lotniskowców na forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi