kubeł Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 cześc wszystkim dłubię dioramę od paru dni i coś mi tu wychodzi luknijcie tygrysio przed malowaniem bo narazie nie mam farbek ale to się niedługo zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Brak zimmeritu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 ja jeszcze niewiem jak zrobic takowy zimmerit niewiem z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Brak zimmeritu ! Jak an 2 poważny model, brak Zimmerit-u wg mnie nie jest takie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Pytaj, zawsze ktoś odpowie. Możesz kupić zimmerit żywiczny ATAK - metoda droga ale najlepsza. Opcja druga to kupno zimmeritu fototrawionego Eduarda - nie polecam, chociaż kosztuje sporo mniej ok. 30zł to jest bardzo kiepski, opcja trzecia najtańsza i zdecydowanie lepsza od opcji dwa - robienie samodzielne zimmeritu. Do tego celu używamy albo szpachlówki Tamiya Polyester Putty, albo z masy modelarskiej Milliput, albo z Green Stuffu (patrz JP Reggiego) albo ostatnio widziałem zimmerit zrobiony na Tigerze ze szpachli samochodowej chemoutwardzalnej (tej metody nie stosowałem - niemniej efekty są na moje oko bardzo dobre - było to gdzieś na nowym PWM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 a ze zwykłej szpachlówki np. wamod?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Na forum ktoś już robił ze szpachli wamodu: viewtopic.php?t=11177&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 dziśaj sie spróbuję zabra za zimma i zobaczę jak wyjdzie póżniej dam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldo Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Mam pytanko. Orientuje się ktoś jaki zimmerit firmy ATAK będzie pod ten model, chodzi mi o numer produktu. Szukałem ale znalazłem tylko do modelu 6253. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 dziśaj sie spróbuję zabra za zimma i zobaczę jak wyjdzie póżniej dam fotki Heh no nie będę ukrywał, że przy prawie wszystkich doklejonych detalach będzie to bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Mam pytanko.Orientuje się ktoś jaki zimmerit firmy ATAK będzie pod ten model, chodzi mi o numer produktu. Szukałem ale znalazłem tylko do modelu 6253. Przecież to praktycznie identyczne modele. viewtopic.php?t=12419&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 wiem bo nie planowałem zimmeritu ale powoli coś robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 dorobiłem zimmerit jest to mój pierwszy zaznaczam pierwszy zimmerit więc jast jaki jest troszeczkę może za gruby Ten zimmerit to była katorga z pół dnia siedziałem przy nim oczywiście wszystko szło zgodnie z planem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 myśle że źle nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 raczej jest kiepsko, ja na przyszłość polecam Ci jednak zimmerity z ATAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Ja też myślę że na początek nie jest źle, ale jest jednak zbyt gruby. Ja ostatnio zrobiłem zimm na Tygrysie za pomocą szpachli Humbrol z takim efektem: PS. Z czego zrobiłeś ten zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 szpachla wamod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 na marginesie mówiłem że to mój pierwszy zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 na marginesie mówiłem że to mój pierwszy zimmerit Powiem szczerze, że ja bym poćwiczył na czymś innym niż ten model, np. na wnętrzu jak nie masz czegoś podobnego, gruby wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 a jak bym podszlifował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Szpachla już wyschła, teraz byś musiał ją zdrapać z modelu, wyrównać miejsce po niej papierem ściernym i położyć nowy zimm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Właśnie dlatego nigdy bym sam nie kładł zimma. No chyba, że miałbym bardzo duże doświadczenie w modelarstwie. Ale naszczęscie jest ATAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 a gdzie można tego ATAKA kupic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 a gdzie można tego ATAKA kupic??? www.jadarhobby.pl www.martola.com.pl http://atakmodel.istore.pl/sklep,4009,,,01,,pl-pln,24032,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 teraz to już musztarda po obiedzie czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi