koksik750 Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Model, praktycznie z pudła. Zmienię tylko skrzydło na tylnej klapie. Malowanie - Bayside Blue czyli flagowy kolor tego egzemplarza Nissana. Dodatki to wspomniane skrzydło oraz elementy fotorawione również Tamiyi, dedykowane do tego modelu. Rozważam ewentualnie karbonową maskę, co by współgrała ze skrzydłem, które również będzie w karbonie. Na początek oczywiście karoseria - tu przygotowana do podkładu - wyszlifowana karoseria i pogłębione linie podziału: Podkład szary Tamiya: Pierwszy kolor - BaySide Blue I po drugim kolorze: Jutro prawdopodobnie bezbarwny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Elegancko położony kolorek - tylko czekać na bezbarwny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Właśnie przymierzałem się do tego Nissana z Alledrogo albo tego drugiego z Aoshimy nawet felunek odpowiedni zakupiłem. Na razie odpuszczam bo co innego w planach, tym razem ze skrzydłami Sorki za OT. Robisz go z pudła czy jakieś waloryzacje przewidujesz? Bardzo ładny kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Robisz go z pudła czy jakieś waloryzacje przewidujesz? Model, praktycznie z pudła. Zmienię tylko skrzydło na tylnej klapie. Kolorek wymiata Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Robisz go z pudła czy jakieś waloryzacje przewidujesz? Model, praktycznie z pudła. Zmienię tylko skrzydło na tylnej klapie. No bo na model się zagapiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Trojan no ja się nie dziwię Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Kolor lakieru powala Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Mała zmiana planów....wkładamy silnik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 SWAP czy na szrocie kupiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Nie. Dostanie oryginalny RB26DETT, nissanowski silnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 No domyślam się ale budujesz od podstaw czy masz jakiś zestaw do przeróbki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Kupuje gotowy żywiczny silnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Grubo. No to pozostaje czekać na efekty powodzonka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Już nie mogę się doczekać!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba2507 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 fajny kolor podoba mi sie, wg mnie najlepiej do ''sky'' pasuje niebieski met. mozesz mi zdradzic jakiej marki urzywasz lakiery?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Mogę się mylić ale w większości swoich modeli koksik używa farb Zero Paints Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Tak, używam w 90% lakierów Zero Paint's. Wystarczyło się przyjrzeć buteleczkom na fotkach.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 Mały update: Komora silnika: I zacząłem robić elementy komory: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslo Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Witam. Zasiadam w rzędzie i oglądam. Jeżeli chcesz odwzorować ten silnik to życze powodzenia. Wiem że to potrafisz, a efekt będzie niesamowity ! Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Nie za gruba ta osłona czy mi się wydawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 No no ... zrobic coś z niczego, może być ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Nie za gruba ta osłona czy mi się wydawa Też mi się tak wydaje Mysle, że blaszka z puszki po coli (piwie) lepiej by się nadawała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted March 25, 2009 Author Share Posted March 25, 2009 Możliwe. Zastąpię to cieńszym polistyrenem - 0,25mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpi1234 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Zajefajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted June 24, 2010 Author Share Posted June 24, 2010 Postanowiłem wrzucić swojego R34 - będzie ciekawiej oglądać te samo auto w wykonaniu kilku osób. Update może jeszcze dzisiaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts