koksik750 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Model, praktycznie z pudła. Zmienię tylko skrzydło na tylnej klapie. Malowanie - Bayside Blue czyli flagowy kolor tego egzemplarza Nissana. Dodatki to wspomniane skrzydło oraz elementy fotorawione również Tamiyi, dedykowane do tego modelu. Rozważam ewentualnie karbonową maskę, co by współgrała ze skrzydłem, które również będzie w karbonie. Na początek oczywiście karoseria - tu przygotowana do podkładu - wyszlifowana karoseria i pogłębione linie podziału: Podkład szary Tamiya: Pierwszy kolor - BaySide Blue I po drugim kolorze: Jutro prawdopodobnie bezbarwny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Elegancko położony kolorek - tylko czekać na bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Właśnie przymierzałem się do tego Nissana z Alledrogo albo tego drugiego z Aoshimy nawet felunek odpowiedni zakupiłem. Na razie odpuszczam bo co innego w planach, tym razem ze skrzydłami Sorki za OT. Robisz go z pudła czy jakieś waloryzacje przewidujesz? Bardzo ładny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Robisz go z pudła czy jakieś waloryzacje przewidujesz? Model, praktycznie z pudła. Zmienię tylko skrzydło na tylnej klapie. Kolorek wymiata Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Robisz go z pudła czy jakieś waloryzacje przewidujesz? Model, praktycznie z pudła. Zmienię tylko skrzydło na tylnej klapie. No bo na model się zagapiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Trojan no ja się nie dziwię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Kolor lakieru powala Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Mała zmiana planów....wkładamy silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 SWAP czy na szrocie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Nie. Dostanie oryginalny RB26DETT, nissanowski silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 No domyślam się ale budujesz od podstaw czy masz jakiś zestaw do przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Kupuje gotowy żywiczny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Grubo. No to pozostaje czekać na efekty powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Już nie mogę się doczekać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 fajny kolor podoba mi sie, wg mnie najlepiej do ''sky'' pasuje niebieski met. mozesz mi zdradzic jakiej marki urzywasz lakiery?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Mogę się mylić ale w większości swoich modeli koksik używa farb Zero Paints Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Tak, używam w 90% lakierów Zero Paint's. Wystarczyło się przyjrzeć buteleczkom na fotkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Mały update: Komora silnika: I zacząłem robić elementy komory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Witam. Zasiadam w rzędzie i oglądam. Jeżeli chcesz odwzorować ten silnik to życze powodzenia. Wiem że to potrafisz, a efekt będzie niesamowity ! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Nie za gruba ta osłona czy mi się wydawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No no ... zrobic coś z niczego, może być ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Nie za gruba ta osłona czy mi się wydawa Też mi się tak wydaje Mysle, że blaszka z puszki po coli (piwie) lepiej by się nadawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Możliwe. Zastąpię to cieńszym polistyrenem - 0,25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 Postanowiłem wrzucić swojego R34 - będzie ciekawiej oglądać te samo auto w wykonaniu kilku osób. Update może jeszcze dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi