skala72 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 (edytowane) Na chwilę obecną wstawiam część (12/25) szczegółowych zdjęć "Kubusia" jakie wykonałem dzisiaj w MWP w Warszawie. Zapewne przydadzą się kto będzie składał model. Edytowane 22 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 dzięki skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Nie ma sprawy, zdjęcia robiłem na wariata, Kuba stoi pomiędzy czołgami, wręcz wciśnięty, ale dałem radę, tył też jest obcykany (trzeba było za barierkę się wkitrać, ale dałem rade, masz też podwozie (uwaliłem spodnie sobie i katanę) ale są !! Była jazda bez trzymanki, wiecie, polskie muzea, wszystkiego zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Następnym razem wejź do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Następnym razem wejź do środka. Prawie wlazłem, zobacz zdjęcia podwozia, masz nawet miejsce kierowcy i całe podwozie ps. jak by ktoś szukał zdjęć (powiedzmy dokładnych) to są na stroce w poszczególnych działach np. IUSA 1918-45I - Sd.Kfz.251, Jagdpanzer Hetzer 38(t) (wczesna wersja), SU-76, IS-2, T-34/76, M4 Sherman itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Dobre zdjęcia ale to jest rasowy Walk around czyli nie ten dział, sorry że się czepiam ale moze ktoś spoza forum będzie szukał i w walk aroundach nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 No ja też dziękuję za zdjęcia. Czego to człowiek nie zrobi, żeby porobić trochę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 takie dwie fotki Kubusia z MPW: Zdjęcia robione na szybko, bo jak to wycieczka szkolna... nauczycielki wraz z przewodnikiem "Szybko, bo mamy jeszcze tysiąc mało ważnych rzeczy do obejrzenia". Muzeum Powstania Warszawskiego było najciekawszym punktem wycieczki (a właściwie jedynym konkretnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Dziś "Kubuś" z MPW miał sesję zdjęciową, mam bardzo dużo szczegółowych fotek samego wozu jak i podwozia. Fotki później. Polecam książkę : "Kubuś" Pancerka Powstańczej Warszawy, Adama Jacka Ostrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 (edytowane) Tak jak obiecałem, "Kubuś" z Muzeum Powstania Warszawskiego Edytowane 22 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 No kolejne dobre fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 No kolejne dobre fotki. Dzięki, wczoraj rozmawiałem w sprawie zdjęć wnętrza, wszystko jest na dobrej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Czekałem na takie fotki bo do Warszawy mam zadaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Tak jak obiecałem, oto wnętrze Kubusia z Muzeum Powstania Warszawskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Dziś "Kubuś" z MPW miał sesję zdjęciową, mam bardzo dużo szczegółowych fotek samego wozu jak i podwozia. Fotki później. Polecam książkę : "Kubuś" Pancerka Powstańczej Warszawy, Adama Jacka Ostrówka A nie jest ta książka autorstwa Jana Tarczyńskiego? Przy okazji dzięki za dodatkowe fotki Kubusia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Dziś "Kubuś" z MPW miał sesję zdjęciową, mam bardzo dużo szczegółowych fotek samego wozu jak i podwozia. Fotki później. Polecam książkę : "Kubuś" Pancerka Powstańczej Warszawy, Adama Jacka Ostrówka A nie jest ta książka autorstwa Jana Tarczyńskiego? Przy okazji dzięki za dodatkowe fotki Kubusia. Masz rację, autorem jest Jan Tarczyński, a nie Ostrówka, on napisał Pociągi pancerne Wojska Polskiego 1918-1939. Nie wiem skąd ten błąd się wziął ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Skala72 ale przynajmniej dzięki Tobie wiem, że jest taka książka. Akurat małżonka jest w Polsce więc dostała już zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Jest jeszcze jedna książka i to zdecydowanie lepsza, np. wyprowadza z błędu, że Kubuś NIE został wykonany na bazie Chevroleta mod. 157, a na bazie Chevroleta mod. 155. Napisana została przez Antoniego Eknera w zeszłym roku. Jak ją zdobędę, to dam znać. Bardzo mały nakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Jest jeszcze jedna książka i to zdecydowanie lepsza, np. wyprowadza z błędu, że Kubuś NIE został wykonany na bazie Chevroleta mod. 157, a na bazie Chevroleta mod. 155. Napisana została przez Antoniego Eknera w zeszłym roku. Jak ją zdobędę, to dam znać. Bardzo mały nakład. To nie bądź taki tajemniczy Jeśli możesz to podaj tytuł (może być na priv) i ewentualnie miejsce gdzie to można zdobyć. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Samochód Pancerny "Kubuś" 1944 - Antoni Ekner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Samochód Pancerny "Kubuś" 1944 - Antoni Ekner. Dzięki skala72. A kto to wydał? I gdzie to można dostać? Bo dobry wujek Google tym razem jest bardzo zły i nie daje żadnych wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie wiem kto wydał, książkę mam dostać na dniach. W sprzedaży już jej nie ma, dostanę ją od autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie wiem kto wydał, książkę mam dostać na dniach. W sprzedaży już jej nie ma, dostanę ją od autora. To szczęściarz z Ciebie, że takie biały kruk ci wpadnie w łapki. Jak już będziesz w posiadaniu, to będę się nieśmiało uśmiechał do Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam już monografię przez duże "M" samochodu pancernego Kubuś autorstwa Antoniego Eknera. Po krótkim zapoznaniu i porównaniu mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepsza monografia Kubusia na naszym rynku, a to wszystko na 40 stronach ze zdjęciami i rysunkami technicznymi, jest również próba odtworzenia oryginalnego kamo. Jest jeszcze kilka egzemplarzy, jeżeli jest ktoś zainteresowany książką, podaję maila (za zgodą autora): antoni.ekner@wp.pl Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Dzięki skala72. Już napisałem maila do autora. Zobaczymy czy odpisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi