Sebaar Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 (edytowane) Okręt ten należący do typu Fuso, znany jest przede wszystkim ze swojej szarży w cieśninie Surigao na amerykańskie pancerniki. Zaprezentowany tu model pokazuje okręt według stanu 1942 r., gdy brał udział wraz z 2 Dywizjonem Pancerników w operacji MI (inwazji na Midway). Działka 25 mm jedynie tymczasowo wykorzystałem te z zestawu, ponieważ czas oczekiwania na fototrawione się się bardzo przedłużył. Zainteresowanych in-boxem zapraszam tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=12506 Edytowane 8 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 (edytowane) nie odmówiłem sobie przyjemności poklikania w miniaturki* mimo, że to skala 1:700 to z Yamashiro jest kawał modelu i w dodatku z blaszkami i olinowaniem, podoba mi się i to nie tylko sylwetka modelu (o czym już pisałem wcześniej) ale i wykonanie modelu, widać postęp w używaniu blaszek i wykonaniu olinowania za to wciąż nie przemawiają do mnie zacieki na burtach (może spróbujesz z olejami artystycznymi?) jak się malowało te malutkie figurki? Jędrek *ps. jak wykasujesz z linka miniaturki tekst ?action=view¤t= to otwiera się od razu obrazek (sam robię to hurtowo za pomocą Worda i opcji zamień podając ten tekst a do zamiany pozostawiając puste pole) Edytowane 30 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 nie moja skala, ale robi wrażenie... tylko, czy mi się zdaje, czy wątku w warsztacie nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Dla mnie bomba Możesz mi powiedziec jaka jest długosc modelu po sklejeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Dzięki za komentarze. jak się malowało te malutkie figurki? To pytanie proszę skierować do firmy Eduard . nie moja skala, ale robi wrażenie... tylko, czy mi się zdaje, czy wątku w warsztacie nie było ? W dziele warsztatowym była relacja z budowy Fuso autorstwa deptaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 To pytanie proszę skierować do firmy Eduard spryciarz a już myślałem, że sam malowałeś Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Bardzo ładnie prezentuje się to "maleństwo" Przyczepiłbym się jedynie do nienawierconych luf artylerii głównej (łatwe do poprawienia) i nieco za grubych masztów na dziobie i rufie (już chyba nie do ruszenia bez ingerencji w olinowanie). Może jeszcze mógłbyś zaczernić (albo "ciemnozaszarzyć") okienka na nadbudówce - nadałoby to jej nieco trójwymiarowości. Ale i tak całość prezentuje się bardzo okazale ps. już chyba wiem jaki będzie mój następny okręt. Jak tylko znajdę czas na skończenie zaczętego jakiś czas temu Jintsu wygrzebię z szafy właśnie Yamashiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 W/g mnie zrobiłeś trochę za duże rdzawe zacieki, ale okręt i tak fajnie prezentuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Trochę nowych zdjęć, po małych poprawkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 jak pisałem wcześniej bardzo mi się podoba. Bardzo dokładny i czysty "maluszek". Podziwiam też olinowanie - jak je zrobiłeś ? ... fartuchy jak dla mnie trochę zbyt beżowe, ale rozumiem, że takie mają być ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Przyjemnie raz jeszcze zerknąć na ten model, zwłaszcza, że zdjęcia są lepszej jakości niż poprzednio Nawiercałeś lufy? Bo ze zdjęć nie mogę tego wywnioskować - tzn. na dwóch widać, że tak, ale nie jestem pewny czy rzeczywiście, czy też to tylko cienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teufel Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Witam wszystkich na forum. Model piękny, robi wrażenie, tym bardziej z uwagi na skalę. Czy w modelu były zawarte te materiałowe osłony do dział (maty tak?), czy w modelach Fujimi, Hasegawy i Tamiyi w tej skali są również dodawane? Albo są z zestawu waloryzacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi