Maciej Posted October 7, 2006 Share Posted October 7, 2006 (edited) Amerykański lotniskowiec z okresu WWII klasy ESSEX. Model wykonany bardzo szczegółowo ( 536 części!!! ). Jeden z ostatnich produktów Dragona w tej skali - sama przyjemność sklejania choć do jakości Tamiyi jeszcze im brakuje. Nadrabiają to ilością części i blaszką fototrawioną oraz oczywiście ceną ( około 120 PLN... za całkiem duże i pełne pudło ). Tutaj link do strony Dragona i czegoś w rodzaju in-boxa: http://www.dragonmodelsltd.com/catalog/dml/new/7050/7050-poster.jpg A tak to się prezentuje u mnie... Skleiłem kadłub z elementami hangaru oraz sponsonów pod uzbrojenie plot - wiele delikatnych części montowanych do kadłuba odlanego w całości ( tzn. obie burty razem ). Niestety przy takich rozwiązaniach łatwo o błąd produkcyjny polegający na zwichrowaniu się takiego elementu... A więc prostowanie i przyklejanie kolejnych części, potem szlifowanie żeby pokład lotniczy przylegał równo i bez żadnych szpar - ale o tym później, sam flydeck desz był zwichrowany na potęge... Pozdrawiam, Maciej P.S. Tylko mi Andrzej nie mów, że się opierniczam... Edited October 7, 2006 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted October 7, 2006 Author Share Posted October 7, 2006 Oraz kilka zbliżeń na jeszcze otwarte drzwi hangarowe i częściowo sklejoną strukturę nadbudówki. Tutaj wyciąłem drzwi hangaru na całą szerokość bocznego podnośnika - było pięcioro drzwi zasuwanych żaluzją i śmiesznie to by wyglądało... Pozdrawiam, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted October 7, 2006 Share Posted October 7, 2006 Tylko mi Andrzej nie mów, że się opierniczam... Ja Ci powiem cos innego: NAPRAWDE CIE WZIELO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SobaGibon Posted October 7, 2006 Share Posted October 7, 2006 U to pewnie bedziesz miał troche roboty nad nim. Jednak taką robote to też moge mieć Czekam z niecierpliwością na efekty pracy Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbi Posted October 8, 2006 Share Posted October 8, 2006 Witam! Wreszcie lotniskowiec i to w 1/700 :-))))!!! Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 też się cieszę iż obejrzymy relację z budowy lotniskowca w moim obszernym magazynie jeden amerykaniec z IIWS się również znajdzie, tyle że Trumpka ale póki co okręty rosyjskie/radzieckie dominują pozdrawiam, Jędrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts