Maciej Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 (edytowane) Amerykański lotniskowiec z okresu WWII klasy ESSEX. Model wykonany bardzo szczegółowo ( 536 części!!! ). Jeden z ostatnich produktów Dragona w tej skali - sama przyjemność sklejania choć do jakości Tamiyi jeszcze im brakuje. Nadrabiają to ilością części i blaszką fototrawioną oraz oczywiście ceną ( około 120 PLN... za całkiem duże i pełne pudło ). Tutaj link do strony Dragona i czegoś w rodzaju in-boxa: http://www.dragonmodelsltd.com/catalog/dml/new/7050/7050-poster.jpg A tak to się prezentuje u mnie... Skleiłem kadłub z elementami hangaru oraz sponsonów pod uzbrojenie plot - wiele delikatnych części montowanych do kadłuba odlanego w całości ( tzn. obie burty razem ). Niestety przy takich rozwiązaniach łatwo o błąd produkcyjny polegający na zwichrowaniu się takiego elementu... A więc prostowanie i przyklejanie kolejnych części, potem szlifowanie żeby pokład lotniczy przylegał równo i bez żadnych szpar - ale o tym później, sam flydeck desz był zwichrowany na potęge... Pozdrawiam, Maciej P.S. Tylko mi Andrzej nie mów, że się opierniczam... Edytowane 7 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 7 Października 2006 Autor Share Napisano 7 Października 2006 Oraz kilka zbliżeń na jeszcze otwarte drzwi hangarowe i częściowo sklejoną strukturę nadbudówki. Tutaj wyciąłem drzwi hangaru na całą szerokość bocznego podnośnika - było pięcioro drzwi zasuwanych żaluzją i śmiesznie to by wyglądało... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Tylko mi Andrzej nie mów, że się opierniczam... Ja Ci powiem cos innego: NAPRAWDE CIE WZIELO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 U to pewnie bedziesz miał troche roboty nad nim. Jednak taką robote to też moge mieć Czekam z niecierpliwością na efekty pracy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Witam! Wreszcie lotniskowiec i to w 1/700 :-))))!!! Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 też się cieszę iż obejrzymy relację z budowy lotniskowca w moim obszernym magazynie jeden amerykaniec z IIWS się również znajdzie, tyle że Trumpka ale póki co okręty rosyjskie/radzieckie dominują pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi