MWALLO Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Witam! Kupiłem ostatnio na Allegro gotowy model Bruckenlegera ( jestem straszliwym leniem ). Modelik był malowany pędzlem farbką Humbrol. Postanowiłem go przemalować. Zacząłem prace od nałożenia czarnego podkładu... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 no bardzo ładny poczekam na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Rozumiem, że on w allegro-zestawie miał ten most właściwy też tak? Możesz mi podesłać dokładniejsze zdjęcia bo ja mam w planach mostowego 7TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Zacząłem prace od nałożenia czarnego podkładu... ?? a zdjecia przedstawiaja pomalowany modeli i to wygladajcy znajomo,cos na wzro rafala jankowskiego.nie wiem o co tu kaman?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Zacząłem prace od nałożenia czarnego podkładu... ?? a zdjecia przedstawiaja pomalowany modeli i to wygladajcy znajomo,cos na wzro rafala jankowskiego.nie wiem o co tu kaman?? ?????????? Nie rozumiem o co chodzi??????????????? Model kupiłem na Allegro od kolesia, który pomalował go pędzlem na jeden kolor. Postanowiłem go przemalować i zacząłem od położenia czarnego podkładu czyli od samego początku. Fotki przedstawiają wygląd modelu na dzień dzisiejszy- zacząłem malowanie jakiś tydzień temu. Co do jakiegoś wzorownictwa to wogóle nie qmam o co Tobie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 ??a zdjecia przedstawiaja pomalowany modeli i to wygladajcy znajomo,cos na wzro rafala jankowskiego.nie wiem o co tu kaman?? heh wez sobie poogladaj wczesniejsze galerie Michala zanim glupot wiecej napiszesz chlopak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 ??a zdjecia przedstawiaja pomalowany modeli i to wygladajcy znajomo,cos na wzro rafala jankowskiego.nie wiem o co tu kaman?? heh wez sobie poogladaj wczesniejsze galerie Michala zanim glupot wiecej napiszesz chlopak. Taakkk yeah ! Już sobie wszyscy cisną bo się jeden pomylił na początku. "Spadaj młody bo my tu modelarze..." Pax pax między chrześcijany towarzysze ! Powiem szczerze, że mnie też "czarny podkład" lekko zbił z pantałyku, kiedy na zdjęciach zobaczyłem pomalowany model MWALLO trochę się niejasno wyraził na początku, ale terez już wiemy, że poza czarną farba jest tam też trochę innych barw już MWALLO podeślij mi proszę kilka fot samego mostu. ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 "Pax pax między chrześcijany towarzysze !" No Jendrass pomieszanie z poplątaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 "Pax pax między chrześcijany towarzysze !" No Jendrass pomieszanie z poplątaniem Bez przesady mogłem napisać jeszcze Kammeraden :P Chodzi i przesłanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Taakkk yeah ! Już sobie wszyscy cisną bo się jeden pomylił na początku. hmm... ja tylko zwrocilem koledze uwage ze zanim pisze cos komus, ze cos do czegos podobne powinien ochlonac... "Spadaj młody bo my tu modelarze..." a tego to juz w ogole nie czaje, szczegolnie na MODELARSKIM forum. Przykre. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Wybacz subgrafiku Nie jest to jakaś personalna wycieczka, ale ja osobiście mam bardzo złe doświadczenia z mojej modelarskiej przygody na forach kiedy dostałem po uszach od "znawców" tematu, np. z to że w stole warsztatowym był ckm w imadle (zamek) i że obok na tym samym stole leżał bochenek chleba... To zaraz się zleciała ferajna obśmiwająca "niemożliwość" takiego połączenia. Bardzo jestem czuły na zagrania typu "ja gwiazda modelarstwa zaraz Ci młody powiem ". Tym nie mniej nie czuj sie jakoś oskarżany ! MWALLO powiedział już co i jak z malowaniem i sprawa jasna. Czekam na fotki mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Przepraszam za nieścisłość- przez to wynikła jakaś dziwna dyskusja. Co do mostu to jest dopiero zagruntowany. W tym tygodniu powinienem skończyć model. P.S. Nie uważam się za demagoga w dziedzinie modelarstwa, cały czas się uczę próbując nowych rzeczy. Szanuje wszytkich, którzy zajmują się modelarstwem- to jest piękna pasja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Mi się też z Rafała pracą skojarzyło ale zamiast pytać porównałem i nie było głupiej sytuacji 7TP mostowy ? Były takie plany ? Jeśli chodzi o plany to II RP mnie coraz bardziej zaskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 7TP mostowy ? Były takie plany ? Jeśli chodzi o plany to II RP mnie coraz bardziej zaskakuje Były, ale konkretów brak. Stawiamy z Widdem na dwuwieżowego 7TP z dodatkami. Myślę, że nasi mogli sugerować się tym http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/T-26/SU-5.htm ale spokojnie wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 siema przepraszam,moj blad.zbyt pochopnie wyskoczylem z tym komentarzem.sam model prezentuje sie rewelacyjnie.pozdrawiam i jeszcze raz sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Mały progres, kilka fotek z warszatu: Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi