Bartek_6_6_6 Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Właśnie skończyłem robić plandekę do GMC CCKW 353 1:35, tzn. właściwe nie wiem czy ona jest już skończona, może wy mi doradzicie czy cos z nia jeszcze zrobić, czy już jest gotowa? Zrobiona jest z kartki papieru, a pomysł zaczerpnąłem stąd http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=8 Myślę, że jak na pierwszą plandekę wyszła mi całkiem nieźle ale ocenę zostawiam wam;) A o to zdjęcia: Góra plandeki Bok 3 FOTKI PORÓWNANIA MOJEJ PLANDEKI Z PLANDEKA W ZESTAWIE I to by było na tyle;) Czekam na wasze opinie, dodam jeszcze raz, że po raz pierwszy robiłem plandekę;D Cytuj
hanadam Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 A moze by tak do "warsztatu" albo "jak zrobić?" Cytuj
Seb Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Niestety plastikowa nadal lepiej wygląda. Wyrzuć tego brązowego gluta i próbuj od nowa. Pzdr Cytuj
jarusgoral Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 zamiast kartki papieru spróbuj z chusteczką higieniczna Cytuj
Longer08 Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Spróbuj ułożyć chusteczkę na mokro na stelażu i późnej kapkuj(kap) CA w miejscach zagięć itp lub rozcieńcz vikol z wodą i namocz w nim chusteczkę a potem ułóż ją tak jak chcesz żeby wyglądała na modelu i zostaw do wyschnięcia. Najpierw oczywiście przytnij do rozmiarów plandeki Cytuj
Bartek_6_6_6 Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 Spróbuj ułożyć chusteczkę na mokro na stelażu i późnej kapkuj(kap) CA w miejscach zagięć itp lub rozcieńcz vikol z wodą i namocz w nim chusteczkę a potem ułóż ją tak jak chcesz żeby wyglądała na modelu i zostaw do wyschnięcia. Najpierw oczywiście przytnij do rozmiarów plandeki A nie za cienka jest chusteczka ? Cytuj
Longer08 Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Nie spoko się trzyma Jak jej nie będziesz wystawiał na ciężkie próby to spoko wytrzyma a na pewno lepiej się ułoży od kartki papieru Cytuj
Bartek_6_6_6 Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 a na pewno lepiej się ułoży od kartki papieru Ale chyba nie aż tak tragicznie się ułożyła? no nie wiem może spróbuje;] Cytuj
Kacperek315 Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Lepiej spróbuj, chusteczkę można ładnie ułożyć, wg uznania i miła dla oka później jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi