Y@ro Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Witam założę jeszcze raz bo nie wiem co sie stało z poprzednim Karton Kalki Ciągnik Cysterna instrukcja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Powiem tak, model bardzo fany, i dość łatwy. Ale kalki to masakra, zamawiałem dodatkową parę z Revella, nie dość ze kalki były źle wydrukowane, to dodatkowo jak je nakładałem to robiły się gluty. A no i żeby położyć kalki to kabina musiała być złożona. To znaczy ja chyba dałem tutaj d***, bo przed położeniem kalek, wsadziłem wnętrze, potem już nie było jak pomalować lakierem błyszczącym. Uważać tez trzeba na owiewki na rogach kabiny, bo kalki mają być położone na nich a nie są to tego przystosowane, mi się tutaj strasznie pomarszczyły.No i jeszcze miejsce między podwyższeniem kabiny a jej "dołem" tak jest taki wgłębienie i tu wchodzi kalka, no mi się to nie udało tak pięknie, i kala była troszkę napięta i się zrobiły dziurki. . Co do naczepy, ja miałem zdeformowany ten długi kawałek co idzie wzdłuż boku naczepy, był porostu wygięty. No i znowu kalki ( te z flagą Niemiec i UE) to wcięcie na nich ma czemuś służyć, ale w modelu przez to jest widoczny plastik, a źle spasowany podest ( jest za daleko) to wszystko odkrywa, gdyby przerobić jakoś podest. Chromy są dobrej jakości. Aha uważać tez trzeba na ta kratkę za kabiną trzymającą kominy łatwo połamać. No jak dla mnie dużym błędem jest zamontowanie drążka od zmiany biegów w kabinie a nie na silniku, ale przerobienie nie jest wcale trudne( w końcu sam tak zrobiłem). A warto uważać na powietrze które może dostać się pod kalki, są one dość duże, więc trzeba za wczas'u albo przebić kalkę igłą i wypościć powietrze, albo dać sobie radę w inny sposób. Podsumowując to zrobiło italeri jest bardzo dobrej jakości w wykonaniu Revella .Ale kalki są wielka klapą, i żeby wyglądały ładnie trzeba się dużo namęczyć. No fakt moje umiejętności modelarskie na ten model były niewielkie, ale wątpię czy teraz dal bym sobie radę z nim lepiej.To tak ile pamiętałem, jak coś sobie jeszcze przypomną to napiszę. Ale się rozpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi