Mare_K Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ostatnio trochę przypadkiem odkryłem zestaw Mirage'a ORP Mazur. Upatrzyłem sobie nawet konkretną wersję - konkretnie wz.39 i... zonk! Ani na necie, ani w trójmiejskich w sklepach nie uświadczysz tego konkretnego zestawy, a co najwyżej wz.35. Znając Mirage'a zgaduję, że we wszystkich pudełkach jest ten sam model a kolejne wersje to jedynie kwestia zamontowania lub nie jakichś detali. Czy z modelu wz.35 można wykonać wz.39? I przy okazji kolejne pytanie: czy ktoś się orientuje jaki był zakres modyfikacji w 1936r.? Patrząc na sylwetki boczne wygląda, że jedynie usunięto komin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 W 1939 r nie było MR na burcie. Poza tym BZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Dzięki za podpowiedź. A czy ktoś dysponuje może skanem instrukcji z modelu "ORP MAZUR wz.39"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Dzięki za podpowiedź. A czy ktoś dysponuje może skanem instrukcji z modelu "ORP MAZUR wz.39"? Tutaj masz skan instrukcji: http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=187016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Tutaj masz skan instrukcji: http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=187016 No w tym właśnie rzecz, że nie koniecznie Akurat tam sprawdziłem wcześniej, zanim zapytałem. Poza tym konkretnym przypadkiem ta metoda działa dość dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Kadłub trzeba poszerzyć o 1 mm na wysokości nadbudówki. I jest to lekko stresujące zajęcie. Mazura na 1936 r. można zrobić z wz. 1939 a nie z 1935. Z tego drugiego byłoby za dużo przerabiania. No i zakup blach obowiązkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi