Wallace Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Maluchy idą jak w zegarku. Tydzień = 1 okręt. A więc zgodnie z planem, na pochylni melduje się kolejny podwodniak. Tym razem Francuski "Le Redoutable". Model robiło się bez większych przeszkód. Jedynie jakoś pozostawia wiele, ale to wiele do życzenia. O wadach plastiku pisałem w warsztacie, tu dodam tylko, że kalki również były beznadziejne, rwały się okropnie, a ponadto musiałem wylać tonę płynu, żeby je zamaskować. Tak czy inaczej, z czołem podniesionym do góry, prezentuję kolejny model: ... Jak wspominałem, to był ostatni model z serii "tych szybkich". Zaczynamy zabawę z "cięższymi przypadkami" . ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Ładne maleństwo Tydzień = 1 okręt. Szybki jesteś, też tak bym chciał a tym czasem mam zakaz klejenia, a właściwie malowania czego kolwiek aż do świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Szybki jesteś, też tak bym chciał a tym czasem mam zakaz klejenia, a właściwie malowania czego kolwiek aż do świąt Dzięki, tak na prawdę to przy tego typu maleństwach nie ma dużo pracy. Pracując ok. 1-1.5 h/dziennie jestem w stanie zrobic taki model przez tydzień. Mało elementów to i niewiele roboty. Ale na szczęście koniec tego dobrego. Raz, bo mi modelarstwo szybko by spowszedniało. Dwa, bo zaczynają się ciekawsze modele, które na pewno będę robił dłużej, o wiele dłużej... Mnie z kolei się obrywa za cuchnące zapachy kleju, lakierów, etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Byłem w tym okręcie.Jest już jako muzeum.Kolos.Nawet gdzieś mam jego zdjęcia.I co Ci powiem oryginał ma całkiem inne anteny i te inne wystające części na "kiosku" które nie wiem jak się nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Byłem w tym okręcie.Jest już jako muzeum.Kolos. hmm... to ciekawe co byś powiedział o Typhoon'ach albo Oscar'ach to dopiero giganty...... I co Ci powiem oryginał ma całkiem inne anteny i te inne wystające części na "kiosku" które nie wiem jak się nazywają. Wiem, pamiętam, ja jednak zdecydowałem się na anteny wg. instrukcji, poszedłem trochę na łatwiznę. Jednak model ma też i inne różnice względem oryginiału, który widziałeś. Wystarczy spojrzeć na śrubę... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 ...fajny jaka farba malowany ? :(nie mam juz instrukcji) ,ja swego pomalowałem na szaro i wyszedł.....szaro :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 ...jaka farba malowany ? :(nie mam juz instrukcji) ,ja swego pomalowałem na szaro i wyszedł.....szaro :( emaila Revell'a nr 78 (matt) - chciałem, aby był prawie czarny dzięki, jak Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 ...jaka farba malowany ? :(nie mam juz instrukcji) ,ja swego pomalowałem na szaro i wyszedł.....szaro :( emaila Revell'a nr 78 (matt) - chciałem, aby był prawie czarny dzięki, jak Ci się podoba - dzieki za odp. toz to ...my sa sasiedzi jak widze ja na obrzezach "twierdzy" siedze ,to i moze kiedys na to sie wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 hehe, kto wie, nigdy nic nie wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi