RH Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 (edytowane) Witam szanownych kolegow Jak już pewnie zauwazyliście skończylem modelik Fokkerka ,na pólmetku jest Ju-88 A4 .Po ktorym na" tapetę" wezmę pare nowych konstrukcji ,między innymi moim zdaniem bardzo ciekawy model transportowca wydanego przez Italeri ,a mianowicie C-119 C Fling Boxcar 1:72 Kalki tez są ladnie wykonane i bogate dla paru wersji tego platowca Po zatym jako ciekawostka producent dodal mini monografie tego modelu wraz z rysunkami i zdjęciami szczegółów samolotu oraz model samochodu Doge w 1:72 wykonany z zielonego plastiku (tak jak wspominałem wczesniej ładownie zrobię zamkniętą wiec i dam sobie spokój z klejeniem pojazdu) Podsumowując model jest przyzwoicie wykonany i myśle że przez swoją orginalną konstrukcję może być ozdobą kolekcji Edytowane 31 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Kuśtykający na dwóch nogach kuń strasznie spowalnia , weź go skasuj z podpisu , pliiiiiz Duży samolot, duży model, duża cena - i jak zwykle Italeri musiało zrobić wypukłe linie [przynajmniej tak to wygląda :/ ] Ale na plus ta pani z pończoszką jak będziesz robił inne malowanie, to z chęcią ją odkupię Aha - literówka wystąpiła, czy też do samolotu w 1/72 dodali faktycznie samojezd w 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Bardzo ucieszy mnie widok tego w galerii, zwłaszcza, że Ty to zrobisz Mógłbyś dać jakieś porównanie wielkości z jakimś myśliwcem (typu Spit czy P-51)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 (edytowane) Kuśtykający na dwóch nogach kuń strasznie spowalnia , weź go skasuj z podpisu , pliiiiiz Duży samolot, duży model, duża cena - i jak zwykle Italeri musiało zrobić wypukłe linie [przynajmniej tak to wygląda :/ ] Ale na plus ta pani z pończoszką jak będziesz robił inne malowanie, to z chęcią ją odkupię Aha - literówka wystąpiła, czy też do samolotu w 1/72 dodali faktycznie samojezd w 1/48? Oczywiście że 1:72 błąd czeski Zaraz to poprawie (przyzwyczajenie do skali którą preferuję ) lini nie będe poprawiał ,zresztą znalazłem na sieci ten model gdzie facet nic nie zmienial a i tak model elegancko wyszedl Edytowane 31 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Bardzo ucieszy mnie widok tego w galerii, zwłaszcza, że Ty to zrobisz Mógłbyś dać jakieś porównanie wielkości z jakimś myśliwcem (typu Spit czy P-51)? Nie mam Spitow w 1:72 ale postaram sie podać wymiary .po zlożeniu na sucho PODAJĘ WYMIARY ! ROZP. ok 46 cm DŁ.ok. 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Jezu... no wiedziałem, że nie jest to mikrus, ale aż taka rozpiętość? Robi wrazenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Kupiłem go w Gdyni w sklepie Walentynka za 53 zł, obok na pudełku była juz cena 78 !!! Ale model wart ceny i aż się prosi o dioramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi