Mipan Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Ogólnie o modelu. Wady:kiepsko spasowane zderzaki,które musiałem giąć na goraco,zbyt do środka przesunięta kolumna kierownicy,brak tapicerki na drzwiach. Zalety: Bardzo dobrze wykonana kasta,nie musiałem nic szpachlować. Farby Czerwony-Tamiya X-7 Czarny-Pectra A1 Black Clear- Tamiya X-22 Własne pomysły:Felgi Aoshima Gram Lights 17",podświetlenie reflektorów,głośniki w drzwiach,butla nitro,"urealnienie" tapicerki na drzwiach,dokładki przedniego zderzaka,klosze przednich lamp typu clear(z konieczności) od podstaw wykonany przedni znaczek Mitsubishi.pasy z elementów fototrawionych,zmodyfikowana lotka na klapie bagażnika,dwubarwne malowanie. A oto co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Ogólnie model niezły ale: - kloszom lamp przydała by się czarna obwódka - lepsza polerka lakieru, bo nie jest zbyt gładki - to coś z tylnej szyby powinno zniknąć , bądź zostać naprawione wygląda tragicznie. Za to podobają mi się kolory, lotka z tyłu, przednie światła, felgi, mógłbyś go niżej posadzić . Ps bardzo fajne "rozświetlenie" modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 ładny misiek kozacko wyglada z zapalonymi światłami, klosze wyglądaja super choć troszke szparka jest przy masce/zderzaku (nie wiem może tak ma być) Gratuluje ukończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 No z lakieru jestem akurart zadowolony,ale już tak jest z czerwonym ,że kiepsko go się fotografuje.Koksik też miał zarzut kiepskiego lakieru.Ale dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Tommi no też to dostrzegłem dopiero po oglądnięciu zdjęć,ale już nie mam siły robić kolejnych kloszy bo mnie z tymi dwoma krew zalała już wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Fliper wymienił praktycznie wszystko co miałem do zarzucenia. Całkiem przyjemny dla oka modelik. Ale faktycznie lakier nie jest idealny. Ja od jutra ruszam ze swoim subaru bo nic nie zrobiłem przy nim od ostatniej budowy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 A mi się podoba. Nie będę wspominał o niedociągnięciach, bo przedmówcy już je wymienili. Tylko taka mała uwaga: ta lotka nazywa się spojler. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Twój model bije na głowę modele wielu "dobrych" cywilniaków! Dobra koncepcja i dużo wkładu własnego, a nie "złożyć, pomalować, wypolerować" i finito. Za masz ode mnie . I kurde... nie wiem na kogo głosować.... bo jakoś do Twojej relacji wchodziłem za każdym razem gdy pojawił się aktual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Lucas HS bardzo dziękuję za ciepłe słowa.Właśnie o ten wkład własny w tym modelu mi chodziło.To mój pierwszy tak bardzo zmodyfikowany model.Jeśli będzie kolejny konkurs to wystartuję z Mercedesem SLR,wtedy będę go robił z pudełka.Fakt światła z przodu nie są tak idealne jak oryginały,ale nie byłem w stanie zrobić tak dokładnych.I tak jestem zadowolony z tego co mi wyszło a lakier no cóż,może fotki nie oddają dokładnie jego stanu ale jak ja na niego patrzę w rzeczywistości to jest bardzo dobrze.Bardzo wszystkim pozostałym dziękuję za komentarze i zachęcam do pisania kolejnych. Koksik a uwiniesz się przed końcem konkursu? Mogę obiecać,że kolejny będzie jeszcze lepszy!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Postaram się uwinąć ( ale żeby ktoś nie pomyślał, że wszystko zrobię "na szybkiego". Nie ma dużo do roboty, jutro się wezmę i damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) 3mamy za słowo , ale fakt fotki wyciągają błędy . Może zbuduj coś poza konkursem , chętnie popatrzę . Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam Ogólnie rzecz biorąc to ten samochód nie podoba mi się wcale, ale jeżeli chodzi o wykonanie jestem pod wrażeniem mimo tych kilku małych niedociągnięć, które wytknęli koledzy po wyżej, ale ja się nie znam. Mi się podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Oj teraz to mało prawdopodobne abym coś zaczął robić.Modelarstwo to moje zimowe hobby.W ciepłych miesiącach mam inne przyjemności.Ale kto wie,może skuszę się na coś niewielkiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 ''Misiek'' niczego sobie Kolorystyka fajnie ze sobą współgra . Plusik za oświetlenie Ogółem bardzo fajnie zrobiony model .Nawet się nie skapnąłem że znaczek jest dorobiony Fakt ,wkłady reflektorów bajer P.S. Dlaczego nie nawierciłeś tarcz hamulcowych ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Bodzio nie nawierciłem bo nie dysponowałem odpowiednio małym wiertłem.A tarcze nie są z zestawu.To co widać to moja ingerencja bo z zestawowych nie byłem zadowolony,więc musiałęm coś z nimi zrobić.Ale ciągle jestem na etapie doskonalenia swojego warsztatu,więc mam nadzieję,że w kolejnych projektach jakoś sobie z tym poradzę.A co do znaczka to jestem z niego bardzo zadowolony,tym bardziej,że to naprawdę trzy małe elementy i udało mi się je tak dokładnie powycinać.Jedyne co mam sobie do zarzucenia to to,że uszkodziłem oryginalny klosz przedniego światła( nigdy więcej pomarańczowego clearu Humbrola) a to nie tylko widać w moich oczach pogorszyło cały wizerunek modelu.Ale teraz przynajmniej wiem jak trzeba sie obchodzić ze światłami.Bolesna to była lekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Bardzo fajna bryczka. Poprzednicy wymienili już wszystkie mankamenty. Duże za wkład własny a także za to, że się nie dałeś mimo ostatniego potknięcia z kloszami. Podświetlenie robi wrażenie i dodaje bryce charakteru. Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Messer mam takie postanowienie od tego modelu,że już nigdy w życiu nie połamię oryginalnych przednich kloszy Nie zrobię tego bo już się pozbyłem clearu Humbrola hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi