lexxer_monster_machine Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam to mój pierwszy post/temat na tym forum Ostatnio skończyłem prace nad moim Kubelwagen'em, który był modelem relaksacyjno-testowym. Model ten oceniam na 4+ jeśli chodzi o to co daje Nam producent, ładnie spasowane części, bardo dobre kalki, nawet sporo szczegółów w standardzie. Blaszka Aber'a pozwoliła na dodanie kolejnych, których wykonanie z plastiku byłoby niemożliwe, osobiście niektóre elementy z blaszki pominąłem gdyż nie dał bym sobie z nimi rady pozostaną do kolejnej 82ki :-) Kolor bazowy to dark yellow od Valleyo, całość była kryta bezbarwnym akrylem Revell'a tuż przed wash'em i suchym pędzlem i poprawkami olejnymi. Na to wszystko poszedł pył z pasteli dla plastyków. Klapa bagażnika nie jest przyklejona gdyż ostatecznie będzie otwarta a raczej otwierana przez figurę, która czeka obecnie na pomalowanie w najbliższych tygodniach. A tera zdjęcia: Zdjęcia robione jakiś czas temu, od tamtego dnia poprawione zostały kalki i przedni zderzak został naprawiony. Lexx. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Witamy (r-t) lexxer_monster_machine na forum, modelik ładniusi, ale wydaje się niedopracowany, ładne błotko Cytuj
Kacperek315 Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Model super wygląda. Bardzo podoba mi się cieniowanie. Ogólnie jest miły dla oka. Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Gdzieś tam w szafce czeka i mój taki komplet Widzę, że dałeś kalkę, a nie malowałeś od szablonu. Przedni zderzak pęknięty i krzywo sklejony. Rama szyby w innym kolorze - malowałeś osobno? Widzę, że nie dałeś rady z uchwytami do Kar98. Są Ci potrzebne? Przyjmę/odkupię za rozsądną cenę Tomek Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Napisano 2 Kwietnia 2009 Rama szyby owszem była malowana osobno, faktycznie ma inny kolor, osobiście nie wpadło mi to w oko. i jest jedynie położona gdyż nie wiem jeszcze co ostatecznie się z nią stanie gdyż model wyląduje kiedyś na dioramie. Co do zderzaka już wspomniałem, że został naprawiony na zdjeciu jest pęknięty i niesklejony, szablonu nie użyłem gdyż nie mam aero a z pędzla było by ciężko uzyskać zadowalający efekt , co do uchwytów do Kar98, to takowych w instrukcji Aber'a nie znalazłem. Wszystko z blaszki czego nie wykorzystałem w tym modelu, wykorzystam w następnym "Kuble", choć muszę przyznać, że konfrontacja z małymi elementami wymaga wprawy, a ja takowej nie posiadam gdyż była to moja pierwsza zabawa z takim zestawem :-P Lexx Cytuj
Seb Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Tamki ale metaliczny>, co do uchwytów do Kar98, to takowych w instrukcji Aber'a nie znalazłem. A to ciekawe, bo ja znalazłem. Ogólnie model dobrze się prezentuje tylko z daleka. Kalki położone fatalnie. Malując pędzlem można uzyskać o wiele fajniejszy efekt, ćwicz. Pzdr Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Takie małe pierdółki Szczerze mówiąc chętnie bym je odkupił. Robiłeś może skręcane przednie koła? Te elementy też bym wziął. Mały brat mi się blaszkami bawił Tomek Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Napisano 2 Kwietnia 2009 Ja widzę jedynie uchwyty do łopaty, numery 6 i 12, chyba, że chodzi o elementy 51-54, bo sam nie miałem pojęcia do czego one służą. Co do kalek to i owszem kiepsko się prezentują, cóż następnym razem się po bawię. Edit: Elementy układu kierowniczego wkleiłem ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi