Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam to mój pierwszy post/temat na tym forum

Ostatnio skończyłem prace nad moim Kubelwagen'em, który był modelem relaksacyjno-testowym.

Model ten oceniam na 4+ jeśli chodzi o to co daje Nam producent, ładnie spasowane części, bardo dobre kalki, nawet sporo szczegółów w standardzie. Blaszka Aber'a pozwoliła na dodanie kolejnych, których wykonanie z plastiku byłoby niemożliwe, osobiście niektóre elementy z blaszki pominąłem gdyż nie dał bym sobie z nimi rady pozostaną do kolejnej 82ki :-)

Kolor bazowy to dark yellow od Valleyo, całość była kryta bezbarwnym akrylem Revell'a tuż przed wash'em i suchym pędzlem i poprawkami olejnymi. Na to wszystko poszedł pył z pasteli dla plastyków.

Klapa bagażnika nie jest przyklejona gdyż ostatecznie będzie otwarta a raczej otwierana przez figurę, która czeka obecnie na pomalowanie w najbliższych tygodniach.

A tera zdjęcia:

cfbbab1bbec6116am.jpg 3a696aa28945bdf5m.jpg e5a7c0f31d852a23m.jpg 4679e562648ace73m.jpg d19a01b0ab1c428bm.jpg 7861cb530e6ee2c2m.jpg 69a4d4b28f4a76efm.jpg 78a36dccc0e050bem.jpg 2ff1ae6ba8f8a7f5m.jpg 5f31a67cd40ed937m.jpg 3b7f7e8824fe1879m.jpg cb50ebd7fa8ededem.jpg b4f4cd5ee9eb5c89m.jpg 1daf99ebbb0424b1m.jpg 056eca08216ab62dm.jpg d73d1462faf89d44m.jpg

Zdjęcia robione jakiś czas temu, od tamtego dnia poprawione zostały kalki i przedni zderzak został naprawiony.

Lexx.

Napisano

Gdzieś tam w szafce czeka i mój taki komplet Widzę, że dałeś kalkę, a nie malowałeś od szablonu. Przedni zderzak pęknięty i krzywo sklejony. Rama szyby w innym kolorze - malowałeś osobno? Widzę, że nie dałeś rady z uchwytami do Kar98. Są Ci potrzebne? Przyjmę/odkupię za rozsądną cenę

Tomek

Napisano

Rama szyby owszem była malowana osobno, faktycznie ma inny kolor, osobiście nie wpadło mi to w oko. i jest jedynie położona gdyż nie wiem jeszcze co ostatecznie się z nią stanie gdyż model wyląduje kiedyś na dioramie.

Co do zderzaka już wspomniałem, że został naprawiony na zdjeciu jest pęknięty i niesklejony, szablonu nie użyłem gdyż nie mam aero a z pędzla było by ciężko uzyskać zadowalający efekt , co do uchwytów do Kar98, to takowych w instrukcji Aber'a nie znalazłem.

Wszystko z blaszki czego nie wykorzystałem w tym modelu, wykorzystam w następnym "Kuble", choć muszę przyznać, że konfrontacja z małymi elementami wymaga wprawy, a ja takowej nie posiadam gdyż była to moja pierwsza zabawa z takim zestawem :-P

Lexx

Napisano
Tamki ale metaliczny>, co do uchwytów do Kar98, to takowych w instrukcji Aber'a nie znalazłem.

A to ciekawe, bo ja znalazłem.

Ogólnie model dobrze się prezentuje tylko z daleka.

Kalki położone fatalnie.

Malując pędzlem można uzyskać o wiele fajniejszy efekt, ćwicz.

Pzdr

Napisano

Takie małe pierdółki Szczerze mówiąc chętnie bym je odkupił. Robiłeś może skręcane przednie koła? Te elementy też bym wziął. Mały brat mi się blaszkami bawił

Tomek

Napisano

Ja widzę jedynie uchwyty do łopaty, numery 6 i 12, chyba, że chodzi o elementy 51-54, bo sam nie miałem pojęcia do czego one służą.

Co do kalek to i owszem kiepsko się prezentują, cóż następnym razem się po bawię.

Edit: Elementy układu kierowniczego wkleiłem ;-)