lexxer_monster_machine Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam to mój pierwszy post/temat na tym forum Ostatnio skończyłem prace nad moim Kubelwagen'em, który był modelem relaksacyjno-testowym. Model ten oceniam na 4+ jeśli chodzi o to co daje Nam producent, ładnie spasowane części, bardo dobre kalki, nawet sporo szczegółów w standardzie. Blaszka Aber'a pozwoliła na dodanie kolejnych, których wykonanie z plastiku byłoby niemożliwe, osobiście niektóre elementy z blaszki pominąłem gdyż nie dał bym sobie z nimi rady pozostaną do kolejnej 82ki :-) Kolor bazowy to dark yellow od Valleyo, całość była kryta bezbarwnym akrylem Revell'a tuż przed wash'em i suchym pędzlem i poprawkami olejnymi. Na to wszystko poszedł pył z pasteli dla plastyków. Klapa bagażnika nie jest przyklejona gdyż ostatecznie będzie otwarta a raczej otwierana przez figurę, która czeka obecnie na pomalowanie w najbliższych tygodniach. A tera zdjęcia: Zdjęcia robione jakiś czas temu, od tamtego dnia poprawione zostały kalki i przedni zderzak został naprawiony. Lexx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witamy (r-t) lexxer_monster_machine na forum, modelik ładniusi, ale wydaje się niedopracowany, ładne błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Model super wygląda. Bardzo podoba mi się cieniowanie. Ogólnie jest miły dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Według mnie elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Gdzieś tam w szafce czeka i mój taki komplet Widzę, że dałeś kalkę, a nie malowałeś od szablonu. Przedni zderzak pęknięty i krzywo sklejony. Rama szyby w innym kolorze - malowałeś osobno? Widzę, że nie dałeś rady z uchwytami do Kar98. Są Ci potrzebne? Przyjmę/odkupię za rozsądną cenę Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Rama szyby owszem była malowana osobno, faktycznie ma inny kolor, osobiście nie wpadło mi to w oko. i jest jedynie położona gdyż nie wiem jeszcze co ostatecznie się z nią stanie gdyż model wyląduje kiedyś na dioramie. Co do zderzaka już wspomniałem, że został naprawiony na zdjeciu jest pęknięty i niesklejony, szablonu nie użyłem gdyż nie mam aero a z pędzla było by ciężko uzyskać zadowalający efekt , co do uchwytów do Kar98, to takowych w instrukcji Aber'a nie znalazłem. Wszystko z blaszki czego nie wykorzystałem w tym modelu, wykorzystam w następnym "Kuble", choć muszę przyznać, że konfrontacja z małymi elementami wymaga wprawy, a ja takowej nie posiadam gdyż była to moja pierwsza zabawa z takim zestawem :-P Lexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Tamki ale metaliczny>, co do uchwytów do Kar98, to takowych w instrukcji Aber'a nie znalazłem. A to ciekawe, bo ja znalazłem. Ogólnie model dobrze się prezentuje tylko z daleka. Kalki położone fatalnie. Malując pędzlem można uzyskać o wiele fajniejszy efekt, ćwicz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Takie małe pierdółki Szczerze mówiąc chętnie bym je odkupił. Robiłeś może skręcane przednie koła? Te elementy też bym wziął. Mały brat mi się blaszkami bawił Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Ja widzę jedynie uchwyty do łopaty, numery 6 i 12, chyba, że chodzi o elementy 51-54, bo sam nie miałem pojęcia do czego one służą. Co do kalek to i owszem kiepsko się prezentują, cóż następnym razem się po bawię. Edit: Elementy układu kierowniczego wkleiłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi