ZzB Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Chciałbym przedstawi tutaj efekty swojej nierównej walki ze stareńkim wyrobem ICM. Przyznaję że przeceniłem swoje siły (albo też nie doceniłem producenta) i nie zmieściłem się w przewidzianych czterech miesiącach – zabrakło czasu na malowanie. Ale też i zakres poprawek, które wprowadziłem do modelu przeszedł moje najśmielsze przypuszczenia. Zresztą wystarczy rzut oka na załączone fotografie – oryginalne wypraski mają kolor pomarańczowy. I nie jest to na zdjęciach kolor dominujący. W budowie użyłem następujących zestawów komercyjnych: - ICM 35121 – zestaw poprawny z technologicznego punktu widzenia, I kompletnie nie do przyjęcia z merytorycznego. Polecam dla średnio zaawansowanych modelarzy (ze względu na ogniwkowe gąsienice) bez zacięcia „śrubkowego”. Lepszym wyborem jest model firmy Tasca.. - Aber 35062 i 35A62 – solidne zestawy zawierające elementy przydatne zarówno dla średnio jak i mocno zaawansowanych modelarzy. Zestawy są nadmiarowe – sporo części zostaje niewykorzystanych. Kilka błędów w dokumentacji - lufa Jordi Rubio.- Lepsza od zestawowej, ale z niepoprawnym hamulcem wylotowym - gąsienice Friulmodel – poprawne. Największą wadą jest brak podziału na lewe i prawe. Pozostałe elementy wykonane z przeróżnego śmiecia - od arkuszy polistyrenu po blachę z puszek po piwie. Link do relacji: viewtopic.php?t=11100 I to by było na tyle. Zapraszam do oglądania fotek Pozdrowionka ZzB Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Wspaniała robota Tylko podziwiać wytrwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi