peter Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 I tak nikt nie zobaczy przez półprzezroczyste szyby Academy... Ten model mnie wykańcza. Oby go skończyć i brać się za jakiś czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Pokażę wielkość tej pokraki Dla współcześniaków: Dla drugo wojennych Wszystko w 1:35 Lewa połowa kadłuba jest nizsza od prawej o 1mm... Podłoga wnętrza jest za wąska o 1,5 mm... Żadna szyba nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Lewa połowa kadłuba jest nizsza od prawej o 1mm...Podłoga wnętrza jest za wąska o 1,5 mm... Żadna szyba nie pasuje... Czyli wzorzec ideału modelarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Lewa połowa kadłuba jest nizsza od prawej o 1mm...Podłoga wnętrza jest za wąska o 1,5 mm... Żadna szyba nie pasuje... Oooo! To znaczy, że chyba Academy zwyczajnie powiekszyło stareńki model Monogramu w 1/48 - tam było tak samo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Jeszcze wyjasnie ze podłogi przy pilocie z lewej nie dokleiłem bo drzwi zasłonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Jeszcze parę dupereli i ląduje w lakierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Nie mogę zrobić sensownych zdjęć, do tego gdzieś mi się karton zawieruszył... Reasumując, jak na pierwszy w życiu model malowany aero jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Reasumując, jak na pierwszy w życiu model malowany aero jest zadowolony Jak najbardziej możesz być zadowolony przynajmniej z tej odległości wygląda to naprawdę nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Naprawdę świetnie to wygląda Oby mi tak pierwsze malowanie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Dzięki, ale i tak już popsułem :P Chciałem namalować białe elementy ale mi to nie wyszło Do tego zauważyłem pare miejsc z niezeszlifowaną szpachlówką więc muszę go jeszcze raz malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Macie jakiś fajny pomysł na podstawkę, może jakieś nietypowe lądowisko ? Na każdym zdjęciu jakie znajdę jest albo beton albo ubita ziemia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Kalki jak marzenie (tylko te żółte środki trójkątów jakby z innego świata, badziewie....). Wash był lekki bo akrylowy, jak dojdą oleje artystyczne to pokuszę się o mocniejszy :> Ponawiam pytanie o lądowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Może jakieś pole ryżowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Nie z moją cierpliwością :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Może coś takiego http://www.screamingcricket.com/vietnam/images/gallery/usa_helipad.jpg Chodziarz nie wiem na ile to ma coś wspólnego z rzeczywistością. Albo takie klasyczne lądowisko wyłożone płytami PSP i wzmocnione na krawędziach workami z piaskiem. Na początku tego filmiku widać coś podobnego http://www.youtube.com/watch?v=00pOrjzMASA. W którymś Squadron-Signal widziałem chyba zięcie z epoki takiego lądowiska jakbyś był zainteresowany to mogę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Numer jeden odpada ze względu na komplikację Ma być prosto Teraz z czego płyty PSP zrobię, kupno nie wchodzi w grę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 1. Twojak jest z wietmanu? 2. Oglądałeś Czas Apokalipsy? a)jak tak to za pewne pamiętasz atak z muzyką Wagnera b)a jak nie oglądałeś to proszę - w 9:41 śmigłowiec sobie ląduje na placyku, może taki właśnie placyk?3. albo coś takiego skonstruuj: bądź zwyczajny teren: Opcji jest wieeele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Witam, ja bym proponował opcje z ewakuacją, teren może być jak ze zdjęcia drugiego jakie wstawił krzychu-onisk, abo dach jakiegoś budunku plus do tego te figurki: http://www.emodele.pl/product_info.php?manufacturers_id=2&products_id=99 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Wiem że na wojnie jest wszystko możliwe. Anglików jak w Afganistanie przycisnęło to i Ah-64 potrafili ludzi wywozić. Ale według mnie scena ewakuacji nie bardzo pasuje do tej wersji śmigłowca. Zauważyłem że światełko nad prawymi drzwiami jest niebieskie, nie powinno być czasem zielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Ale dla rannego, mogło się znaleźć jedno miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Zauważyłem że światełko nad prawymi drzwiami jest niebieskie, nie powinno być czasem zielone peter już o tym wiedział, uświadomiłem go, to był babol w instrukcji... PS peter, a nie mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Twojak jest z wietmanu? Jakby na to nei patrzeć to napis Nguy Hiem mówi że tak Oglądałeś Czas Apokalipsy? a)jak tak to za pewne pamiętasz atak z muzyką Wagnera Tak i może dam deskę surfingową :P Witam, ja bym proponował opcje z ewakuacją, teren może być jak ze zdjęcia drugiego jakie wstawił krzychu-onisk, abo dach jakiegoś budunku plus do tego te figurki: A kupisz mi te figurki ? :P Zauważyłem że światełko nad prawymi drzwiami jest niebieskie, nie powinno być czasem zielone? W Korei zielony to blue więc wiadomo dlaczego taki błąd... Ale dla rannego, mogło się znaleźć jedno miejsce. Ta wersja UH-1 latała sobie w kółko i pluła ze wszystkiego do... wszystkiego Zwykłe lądowały i brały rannych. Jesli była sytuacja w której tylko ten mógł lądować to spierniczał do bazy Do tego bania z amunicją plus kaemista z tyłu to już bardzo ciasno Chyba zrobię ubitą ziemię i już. Na górnych i dolnych szybach jest lakier matowy, zapomniałem zmyć, zrobię to później. Jutro go kończę i się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Powiedzcie mi jak wyglądają ślady eksploatacji na śmigłowcach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Śmigłowiec możemy uznać za skończony, jeszcze tylko podstawka i do wakacji A tu widać już podstawkę w fazie zarodkowej Pozdrawiam wszystkich którzy mają wrednych nauczycieli i muszą na koniec roku wylewać siódme poty ku ich uciesze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Pozdrawiam wszystkich którzy mają wrednych nauczycieli i muszą na koniec roku wylewać siódme poty ku ich uciesze ;) Dzięki za pozdrowienia Która klasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi