tornado Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Powiedz mi Panie Andrzeju, czy sam je wykonałeś, czy już takie były w zestawie ? Białe gumowe nakładki były w zestawie, wciska się je na sucho w zagłębienia opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Nigdy więcej żadnych emalii - kiedy ja silnik pomalowałem, a to gówno jeszcze lepi się do palców Tak czy owak wziąłem silnik delikatnie w palce i zamontowałem go w ramie, a nastepnie zacząłem uzbrajać go w osprzęt i kable. Ciekawostką jes tot, że silnik ma 12 garów i aż 24 świece zapłonowe (po 6 z każdej strony głowiy) i dwa aparaty zapłonowe. Oczwiscie skrzynia biegów i wydech też są na swoim miejscu, a przed zbiornikiem paliwa zamontowałem filtr paliwa (będzdzie podłączony do silnika przewodem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Oj robi wrażenie,robi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Trochę mineło czasu od ostatniej aktualki, a więc pora na świerzą porcję zdjęć. Pomalowana dolna część nadwozia (postanowiłem, że całe nadwozie będzie w tym kolorze): Tapicerka gotowa do montażu: Elementy drewniane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Drewienko, własnej produkcji jak mniemam? A czy fotele tez czym obklejasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Piękne, szlachetne drewno, skóra też... Od razu widać, że nie jest to auto dla mas... Jednym słowem, wnętrze "w świni i patyku" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Drewienko, własnej produkcji jak mniemam? A czy fotele tez czym obklejasz? Tapicerki niczym nie oklejałem, tylko pomalowałem ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Szczerze mówiąc straciłem zapał do tego modelu, a to ze względu na plastik, z którego odlano wypraski. Jest tak kruchy, że trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem. Zobaczcie sami co sie stało podczas szlifowania budy papierem wodnym, a przecież nie stosowałem żadnej nadzwyczajnej siły - wystarczyło lekkie naprężenie Części te skleiłem ze sobą, a od spodu dałem wzmocnienie z kawałka plastiku - po utwardzeniu kleju zaszpachluję to miejsce i od nowa pomaluję. Co by sie nie działo postanowiłem dokończyć model - poszpachlowane elementy nadwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Kastę i blachy pomalowałem już sufracerem i dałem pierwszą warstwę bazy. Niestety okazauje się, że sufracer i lakiery samochodowe gryzą się ze sobą, a wiec muszę wszystko wymoczyć w docie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Uuu a jakie to lakier samochodowy ? Ja na S10 położyłem biały podkład Gunze i na to biała perła Debbera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Nie ma czegoś takiego jak biała perła. To znaczy jest, ale kładzie się ją zupełnie inaczej niż zwykły kolor i efekt perły to praktycznie bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Uuu a jakie to lakier samochodowy ? Ja na S10 położyłem biały podkład Gunze i na to biała perła Debbera . Tym razem model prysnąłem sprayem Motip'a ze starego zapasu. Podobny efekt gryzienia się miałem w bolidzie Ferrari 126 C2 gdzie na sufracer psiknąłem czerwoną z palety Zero Paints. Nie ma czegoś takiego jak biała perła.To znaczy jest, ale kładzie się ją zupełnie inaczej niż zwykły kolor i efekt perły to praktycznie bezbarwny. Fliperowi zapewne chodzi o biel perłową tamiya ma nawet taką w swojej ofercie TS45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak biała perła.To znaczy jest, ale kładzie się ją zupełnie inaczej niż zwykły kolor i efekt perły to praktycznie bezbarwny. Aj się czepiasz , nazwałem to nadwyrost. EDIT przynajmniej dbasz o prawidłowe nazewnictwo . Edytowane 9 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Tak tylko zaznaczyłem różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi