adamp Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Dzień dobry chciałbym pokazać Wam wykonany prawie z pudełka model-brakuje w nim jeszcze tablicy rozdzielczej,kierownicy oraz kilku drobiazgów-paski,łańcuszki,kierowcy-plandekę mam zamiar wykonać z masy dwuskładnikowej albo papieru(bibuły japońskiej).Dodatkowo prawy błotnik wykonałem z folii. W założeniach ma to być bryczka po przejściach-z lekko nadpalonym botnikiem ale wymienionym już kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Model niby okej, ale ten błotnik mnie nie przekonuje. Wygląda tak jak by tylko on rdzewiał a reszta nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Widać że nakładałeś pigmenty na sucho - widoczne grudki. No i trochę zbyt czerwono... Ale ogólny koncept niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Modelki okey ale rdza według mnie trochę przesadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazik Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 A mi się bardzo podoba. Poniewaz wykonując model to my twozymy jego historię, my nadajemy mu cechy. Twoja historia do mie trafia i bardzo mi się podoba. Wrak, wrak, wrak. Kto da głowę czy armia amerykańska nie miała gdzieś tam za górami i lasami tak sponiewieranych pojazdów? Na froncie różne rzeczy się dziac mogą- tam przecie prawo lasu. Za dużo rdzy? No jak się jarał w pożarze to i rdzy trochę. A ta rdza na błotniku to efekt użycia farb czy może inna technika? Rdza jest u Ciebie wiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Tak sobie tłumacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamp Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 generalnie taki jest zamysł siedza w Ardenach i niema czasu.."kruca bomba mało casu"(jak ma klasyk w Vabanku)by toto pomalowac ponownie bo sprzęt trzawozić .. w błotniku uzywałem blaszki, papieru by zrobic efekt pomarszczonej od temperatury farby,farb i pasteli -tych ostatnich chyba za dużo albo też za mało czerni(w końcu ma byc nadpalony) fotki moze przekłamują ale komentarze mile widziane:) zwłaszcza jeśli konkretnie podpowiadają A teraz siedze nad plandeką z GS-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazik Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 To ja dorzucę swoje dwa grosiki do tematu wykonania zardzewiałej powierzchni. Dawno temu zrobiłem to z paseczka aluminium (po tubce z klejem z zestawu Academy) pławionej w roztworze chlorku żelazowego służącym to trawienia miedzianych płytek stosowanych w elektronice. Efekt jest o tyle wiarygodny, że jest to najzwyklejsza korozja. Wiem, że aluminium nie koroduje-nie mniej jednak blaszka weszla w reakcję z chlorkiem i wyglądało to ciekawie. Byc może tubka nie była aluminiowa-tego na 100% nie wiem. Temat do eksperymentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytan95 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Na efekt sadzy polecam sadze. A najlepiej wziąć wacik i zebrać trochę z rury wydechowej auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.I.C.K Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 A jak zrobileś takie ladne oznaczenia? Bo z kalkomianiami tej firmy mam zle wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamp Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 kalkomanie firmowe -nic szczególnego nie robiłem-zamoczyłem ,przykleiłem, nadmiar wody ściągnąłem wacikiem,polakierowałem a potem podmalowałem resztkę filmu i gwiazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi