Piter Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam! Ostatnio w łapki wpadła mi kartonowa wycinanka tego pływadełka i po przejrzeniu zawartości stwierdziłem, że muszę ten model mieć na półce Oczywiście będzie z plastiku i to dopiero za jakiś (dłuższy) czas. Nie ustaliłem jeszcze dokładnie skali (przeskalowanie to nie problem) i okresu z którego będzie pochodził. Tutaj rodzi się moje pytanie - Czy ktoś produkuje Tomcaty, Hornety i tym podobne ustrojstwo w skalach od 1/200 do 1/300 ? Wykonanie tego samemu pewnie doprowadziło by mnie do rozstroju nerwowego Dla takiego olbrzyma skala 1/300 - 1/250 wydaje mi się najbardziej odpowiednia ale może pokusze się też o 1/200 Wszystko też zależy od tego co właśnie uda mi się dostać ze sprzętu znajdującego się na pokładzie. Temat zakładam ponieważ sam niczego praktycznie nie znalazłem (poza tym co jest w strasznie starych katalogach Hasegawy) a coś takiego może się komuś jeszcze przydać. Pozdrawiam i wrzucajcie co się da - jak coś sam znajde też tu umieszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Trumpeter robi cale stado, ale w 1:350. http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_list.asp?classid=20&Nclassid=50 Mysle ze warto sie zastanowic nad ta wlasnie skala - taka bardziej plastikowo-okretowa. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Paweł - o trampku to ja wiem zresztą nie tylko oni robią takie wynalazki. Problem polega na tym że mam Tamiyowskiego Enterprise w 1/350 i troche głupio by było robić go od podstaw Myślałem nad czymś orginalnym i nieco większym. Kiedyś dawno temu widziałem kika takich zestawów chyba właśnie w 1/200 ale nie pamientam co to i gdzie to było. Narazie to kwestia dalszych planów ale może coś się znajdzie. Tak czy siak dzięki Pozdrawiam Edit: Tak właśnie sobie wszystko policzyłem i wyszło mi, że 1/144 nie była by taką tragiczną skalą. 2,2 metra to nie znowu tak dużo a można sobie poszaleć . Taki wieloletni projekt życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi