Dood Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam po dłuższej nieobecności. Oto zdjęcia modelu, który ostatnio popełniłem. Malowany pędzelkiem i humbrolami. Brudzenie suchymi pastelami, wash z farb dla plastyków. Model prawie w całości robiony z pudła. W czasie pracy nad brudzeniem jedna z kalkomanii się naderwała i nie miałem czym jej zastąpić więc została. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Nawet ładny, ale kalki się świecą. Kamo "hinterhalt" nawet dobrze zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Nie wiem czy miałem po prostu pecha czy wszystkie kalki Academy są takie ale te świecą się niemiłosiernie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Czym maskowałeś model bo nie widać żadnych "schodków" ?? I jakich rodzajów pędzli używałeś ?? A modelik Boski tylko te kaki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Przy malowaniu nie używałem maskowania do oddzielenia kolorów. Malowałem jedną farbką, czekałem aż wyschnie zupełnie i nakładałem następną. Upewniałem się tylko żeby farbka była dobrze rozcieńczona, wtedy nie powinny robić się smugi (a jeśli się robią to mniej widoczne). Maluję głównie pędzelkami mag-polu, przy tym modelu stosowałem numerki 000, 00, 4 i 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Co ty malowałeś go pedzlami okrągłymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Malowałem zarówno okrągłymi jak i płaskimi. Płaskie stosowałem do większych powierzchni, okrągłe do mniejszych i detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Kalki trzeba było za matować przybrudzić i jeszcze raz mat . Model starannie wykonany i miły dla oka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Na prawdę zacny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi