Mariusz 72 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Kawalerzysta niemiecki ~1941 rok + LUZAK Zestaw TAMIYA - Wermacht mounted infantry set 1:35 Waloryzowany częściami DRAGONa + różności... Dla ciekawych co było wcześniej: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?p=304977#304977 Przedstawiam moje pierwsze próby z żywicami. Dzięki nim mogłem zrealizować pomysł, który od dawna chodził mi po głowie: „LUZAK”. Ma to być część większej całości czyli traktat o wyższości biopaliwa (owsa) nad ropopochodnymi. Bardzo wziąłem sobie do serca, że porównano mojego konika do dobermana więc odciąłem mu łeb (z użyciem nożyka i wiertarki) i przerobiłem szyję na bardziej „koniową” oraz zmieniłem torby i ogon. To tak w skrócie opisałem... acha kany tymczasowo na drutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 fajny pomysł. w kanistrach owies jak rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Ryżówka Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 W kanistrach benzyna oczywiście dla (prawdopodobnie) sdkfz. 222. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Widzę Mario że się przeniosłeś do nas z nPWM Dawaj tego Pferdoszkopa, na razie wygląda powalająco, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Uwielbiam te zestawy przerabiać na ułanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Zrób ogony z jakichś włosów :-) Może byc chomicza grzywa albo kocia sierść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Niestety nie mam dostępu do takich stworzeń. Zastanawiałem się jak uzyskać efekt skóry końskiej. Takie aksamitne załamania światła ale na nic sensownego nie wpadłem. Ułan też w odległych planach. Chyba z kozaków przerobię :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Niestety nie mam dostępu do takich stworzeń. A tak serio to idź połaź po sklepach z zabawkami po stoisku z lalkami i innymi cudakami dla dziewczynek. Ostatnio dla bratanicy kupowałem taką malutką laleczkę na kucyku. Miał właśnie ogon zrobiony z syntetycznego włosia. Wyglądał bardzo realistycznie a koszt niewielki bo coś koło 8 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Cześć W tak zwanym międzyczasie zacząłem malować :-). Niestety Humbrole. Trzeba będzie się tym pomęczyć. Podkład... Następny kroczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 No ładnie, ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Ten brązowy jak żywy tylko ogon taki nijaki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Czegoś mi tu brakuje może obić , z przebiciem do mini, no i wash'a ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Mi też tego brakuje, a najbardziej wolnego czasu :=) Dopiero zaczałem washować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi