HubertK Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam Mam posypkę imitującą trawę (takie malutkie włoski), mam prostokątną dyktę. Pytanie brzmi: czym najlepiej przykleić tę posypkę do dykty? Czy malować dyktę jakimś kolorem? pozdrawiam H.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Myślę,iż wikol by się nadał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 pomalowac na brazowo aby imitowało grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Potwierdzam, robiłem to trochę inną posypką, ale wikol się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Lucas HS A malowałeś podstawkę przed przyklejeniem posypki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Nie, bo zrobiłem tak: najpierw posypałem przesianą ziemią z ogródka, a potem posypką jechałem. Ale jeśli kleisz na coś "kolorowego" to pomaluj, na brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Butapren też się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Przede wszystkim jeśli przykleisz trawkę bezpośrednio na deske to wyjdzie ci nienaturalnie płaska dioramka(Coś jak stadion piłkarski). Pod samolot powinno wystarczyć. Lecz jednak jeśli chcesz uzyskać lepszy realizm, najpierw nałóż warstewkę gipsu, albo szpachli akrylowej do drewna. Nastepnie malujesz to jakimś brązem lub zielenią. Po wyschnięciu smarujesz wikolem (50/50)z wodą i przyklejasz trawkę Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Łatwiej plasteliny i fajnie formować można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 4 Maja 2009 Autor Share Napisano 4 Maja 2009 wiec4-13 Dążę do uzyskania czegoś w rodzaju podstawki na model, a płaska wydaje mi się najodpowiedniejsza "ile trzyma butapren? -jakieś 3 godziny " pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi