RH Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Doświadczalny samolot pionowego startu o napędzie turbośmigłowym Convair XFY-1 Pogo. Model w skali 1:48 z wątpliwej jakościowo firmy Lindberg . Potraktowałem go raczej jako rozrywkę (nawet nie model wekendowy ,bo zrobiony w 1.5 dnia) .Po prostu jest to skorupa bez jakichkolwiek bebechów. nie darzę raczej tego typu modeli sentymentem tak że zrobiłem go jako model sylwetkowy ,tzn pokazujący ogólny kształt.Mogę podpaść tym wszystkim pedantom ,którzy spędzają wieeeele godzin nad wnętrzem ,Ale w tym przypadku powiedziałem zdecydowane NIE!!!"robię tylko bryłę." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 czy model KP to po prostu przeryty Lindberg? Pozdrawiam i podziwiam efektownego"sylwetkowca" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 czy model KP to po prostu przeryty Lindberg?Pozdrawiam i podziwiam efektownego"sylwetkowca" ;) nie mam zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 czy model KP to po prostu przeryty Lindberg?Pozdrawiam i podziwiam efektownego"sylwetkowca" ;) KP jest w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 A kto wie co po amerykańsku znaczy "Pogo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg.igor Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Bardzo fajna Bryła, ciekawy samolot i oczywiście model ;) Pogo to taniec jak mi się wydaje do metalu i punka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Mnie się wydawało, że nazwa "Pogo" nawiązuje do "Pogo stick" czyli czegoś takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dr%C4%85%C5%BCek_pogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi