kubisz Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) 1. M998 HMMWV Gun Truck w. ASK - OIF - Academy 1:35 Model to przerobiony zestaw M998 I.E.D. Gun Truck z Academy, zbudowany na podstawie zdjęcia z magazynu Armia (1/2009). Zdjęcie jest tylko jedno, dlatego budowa częściowo była zgadywanką. Opancerzenie ASK z zestawu 35785 Eduarda. Ponieważ zestaw ten dedykowany jest do modelu Tamiyi, a ja użyłem modelu Academy, nie wszystko udało się ładnie ze sobą spasować. Do tego doszła jeszcze imitacja brezentowego dachu z Italeri, która też nie bardzo chciała pasować do pozostałych elementów. Jestem jednak zadowolony z końcowego efektu. 2. M1097 HMMWV Gun Truck - OIF - Italeri/Tamiya/Academy 1:35 Model zbudowany z wraku i z elementów pozostałych z innych modeli Humvee. Przedstawia wersję Gun Truck z Iraku, z lata 2003 roku, dodatkowo opancerzoną płytami stali Hardox 400. Podwozie i nadwozie to stary model Italeri. Boczne płyty opancerzenia powstały z arkusza polistyrenu, ławki, pałąk i przednie okno wzięte z modelu Academy. Karabin M60 i lusterka z Tamiyi, radio SINCGARS z Pro Art Models, dodatkowe wyposażenie z Tamiyi i Legend Productions, koła i fotele z AFV Club. Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj
peter Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 kubisz zrobiłeś kiedyś jakiegoś polskiego HUMVEE ? Cytuj
kubisz Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Napisano 30 Kwietnia 2009 kubisz zrobiłeś kiedyś jakiegoś polskiego HUMVEE ? Robię. I zrobić nie mogę... Zacząłem go jako pierwszego z kolekcji na początku zeszłego roku. I dziś, 12 innych Humvee później, stoi rozgrzebany i czeka na lepsze czasy. Teraz mam mocne postanowienie skończyć go, mam też nadzieję, że jako 13. model Humvee nie będzie pechowy. A będzie w standardowej wersji M1026, z 18 bdsz z Bielska-Białej. Cytuj
Hitman Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Świetna robota kubisz. Bardziej do gustu przypadł mi ten drugi Humvee. W pierwszym świetnie wyglądają te pakunki, ale wydaje mi się jakiś taki czyściutki na masce Tył wygląda zdecydowanie lepiej. Pozdrawiam Cytuj
kubisz Napisano 4 Maja 2009 Autor Napisano 4 Maja 2009 Świetna robota kubisz. Bardziej do gustu przypadł mi ten drugi Humvee. W pierwszym świetnie wyglądają te pakunki, ale wydaje mi się jakiś taki czyściutki na masce Tył wygląda zdecydowanie lepiej. Pozdrawiam Dzięki Hitman. W tym pierwszym tak sobie wymyśliłem, że elementy z irackiego "szrotu", z których powstała pancerna skrzynka, były już wcześniej zdecydowanie brudniejsze, niż Humvee, do którego je zamontowano. I tak to mniej więcej wyglądało też na zdjęciu oryginału. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi