wuen Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Zacząłem rok temu ale teraz postanowiłem skończyć Kasta sklejona, przeszlifowana i pokryta podkładem Gunze 1000 Model kupiłem bez felg więc kupiłem inne - przymiarka czy będą ok Gdy złożyłem wstępnie kastę z podwoziem to okazało się, że nadkola mają spore dziury przy błotnikach Kawałki styrenu+klej +szpachla - teraz nadkola będą wypełniać przestrzeń przy błotnikach Dzisiaj zabrałem się za wnętrze - elementy psiknięte podkładem Vallejo (biały+szary spuszczone z puszki i psiknięte z aero) Wyciąłem otwory i wkleiłem nawiewy z zestawu Aber'a Chyba jeszcze wytnę nawiew centralny - nie podoba mi się to co widać ... Podkład jest matowy dzięki czemu uzyskałem fajną fakturę - prawie jak w oryginalnej Mazdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Hej! Podkład Vallejo spuszczony z puszki można nakładać aero bez rozcieńczania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Pisząc "z puszki" miałem na myśli spuszczony ze spray'u - a tam są już odpowiednio rozcieńczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 No co jak co ale ja bym tam nie bawił się z nadkolami aż tak.I tak ich nie widać.Ale wyrazy uznania za szczegółowość wykonania.Czekam na ukończone wnętrze i kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Jakbyś chciał jakieś fotki wnętrza czy coś to wiesz, że możesz na mnie liczyć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Wiem... dzięki za dobre chęci. Mam fotki wnętrza dlatego nie "zawracałem Ci głowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Skończony kokpit (Gunze semi gloss black C92) + stickers z zestawu Mazda/Toyota/Lexus Crazy Modeler EK 0006) Pierwszy kolor psiknięty na fotele i boczki (Vallejo 71004 blue) Zrobiłem też tarcze hamulcowe (Crazy Modeler EP 0060) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Po prawie rocznej przerwie model doczekał się wznowienia prac. Jeden z powodów to nie pasujące do siebie klosze lamp i zderzak tej wersji. Dzięki Magic Sculp zrobiłem nowe wnęki mocowania przednich świateł i prace ruszyły. Efekt dzisiejszej pracy - kolor (Zero Midnight Blue) + 1warstwa Gaia Clear 007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Ja nie wiem Wuen jak Ty to robisz, że taki piękny lakier zawsze uzyskujesz, nie wspomne o reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Ja nie wiem Wuen jak Ty to robisz, że taki piękny lakier zawsze uzyskujesz, nie wspomne o reszcie. Clear to bezbarwny C155 + 3 części rozcieńczalnika - kładę "półmokre", cienkie warstwy.Jedna warstwa to 7 ml lakieru (jedno napełnienie zbiorniczka aero) na wszystkich elementach do pomalowania czyli kasta, lusterka i maska.Ciśnienie = 20 Mpa, odległość = 10-15 cm, aero = Gunze Mr. Hobby PS-268 Procon Boy SQ z dyszą 0,4 przewierconą do 0,5 mm. Podkład i kolor kładę podobnie - odległość około 10 cm i 3-4 warstwy + szlifowanie każdej z paproszków (zawsze jakiś się przyklei...). Malowanie zaczynam od krawędzi i linii podziału a potem "kratka" czyli poziomo i następnie pionowo prowadzę aero - ot i cała tajemnica... Zapomniałem dodać - podkład maluję używając aero Badger 350 M a do kolorów używam Ultra firmy Harder & Steenbeck z dyszą 0,4 i przerobionym zbiorniczkiem - firmowy 2 ml jest za mały... Edytowane 19 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Wielkie dzięki, z pewnością przy następnym modelu tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Wreszcie skończyłem... Model wystawił mnie na wielką próbę cierpliwości - zwłaszcza ta wersja czyli speed - inny przedni zderzak i odbłyśniki lamp przednich były przyczyną odkładania modelu do pudełka. Fotki "na gorąco" - galeria pewnie kiedyś powstanie... A tak prezentuje się w towarzystwie innych modeli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Bardzo ładny model. Do niektórych fujimi trzeba mieć mocne nerwy. Składając E30 też się nawojowałem i stosowałem podobną taktykę. Jeżeli mnie denerwował wkładałem go do pudła i czekał aż wróci mi chęć na klejenie go dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Ten Twój wuen lakier, ramki, szyby ....... spędzają mi sen z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Widzialem na zywo , lakier robi wrazenie, idealna powierzchnia, na zdjeciach nie widac tego efektu. Gratuluje cierpliwosci i zazdroszcze umiejetnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi