wojtas Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Witaj igi. Nie chciałbym się wypowiadać nad wyższoszcią Świąt tych nad tymi ale faktura farb akrylowych wygląda trochę chropowata. Wiem że jak się patrzy na model w naturze to tego nie widać.Ale co tam - każdy ma swóje sposoby na to i owo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 igi mi się kiedyś udało filcem troszkę wyrównac tą porowatą powierzchnię, może spróbuj tak to zrobić, a jak nie to i tak model dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Spróbuj papierem ściernym - gdzieś w okolicach 1600 (najpierw przetestuj na jakimś sikniętym złomie) - delikatnie i powinno troszkę pomóc. Takie małe detale jak nie ma kalek - to można sobie samemu zrobić kalkomanie - na pewno masz jakieś nieużyte kalki - sikasz to na żądany kolor i wycinasz takie elementy jak potrzebujesz, potem tylko przykleić. Przy okazji - warto wycinać kalkomanie - tak aby nie było widać tego przezroczystego filmu - potem się mniej błyszczy. I całość trochę przybrudzić - będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Dzięki panowie!! Usunąłem to filcem i przydał mi się także do B-17 Dzisiaj go przybrudziłem i skończyłem: viewtopic.php?p=239832#239832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi