jachud3 Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 Skleiłem kadłub, nałożyłem szpachlę: przy tym zdjęciu poruszyłem niechcący aparatem i wyszło jak wyszło ale ilość szpachli widać... to było najgorsze miejsce: pracuję dalej pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Ładne malowanie xD Ejj... jak go wczoraj widziałem na żywo to końcówka skrzydła była maźnięta Olive Drab, wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 -> data zdjęcia zrobione tuż po sklejeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Dawno mnie tu nie było czas pokazać, co wyskrobałem przez ten czas. Na pierwszy ogień pójdzie apdejt samej bryły myśliwca: skromnie, bo skromnie... ale przynajmniej wszyściuteńko jest zaszpachlowane, wyszlifowane i odnowione linie podziału po szpachli są :P Koła: Czarny i rdzawy wash. Ten drugi mi trochę nie wyszedł, ale mam nadzieję, że pigment i inne zabiegi do zakryją. Bomba i kołpak: tu fajerwerków nie ma. Cyknąłem jeszcze kilka fotek wnętrza, przybliżenie na tablicę niestety kosztem jakości I całość poglądowo: Widać na końcówkach skrzydeł próby ostatecznego kolorku, chyba będzie dobrze P.S.: a teraz taki mały bonusik: Podczas klejenia części oznaczonej numerem 9 nie było kłopotów. Małe to to było, ale dałem radę. Układam dziś wszystko do zdjęć, biorę goleń podwozia i zamarłem: części nie ma. Przeszukałem całe stanowisko - nic. No to bach na kolana i szukam na dywanie. Po 5 minutach, zdesperowany, poderwałem się na nogi i wtem coś mi błysnęło pod nogami. Schylam się EUREKA! Znalazłem! No więc biorę w paluchy i z bananem na twarzy oglądam to, co złapałem. SZOK! Nie złapałem części! zanim wziąłem pęsetę ze stolika, część tajemniczo zniknęła w otchłaniach dywanu Po jakichś 10 minutach poszukiwań z latarką, wstałem. Latarka leżała na ziemi i nadal świeciła. Podnoszę - no nie, deja vu! ZNALAZŁEM ZNÓW! Więc podniosłem pęsetą i od razu przykleiłem kropelką. Co jest takiego niezwykłego w tej opowieści? Rozmiar części, jaką udało mi się znaleźć: Ale mi się nastrój poprawił pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Widzę, że chłopaki od Avenger'ów podebrali mi widownię Tak Academy widzi bazę tylnego koła: Po kilku minutach oglądania zdjęć oryginałów i krótkim inwentarzu pokoju stwierdziłem, że wykonam coś imitującego poszycie skóry, tak jak tu: Zdjęcie dzięki uprzejmości kolegi Central_14 Wygląda to tak: Wiem, trochę ubogo w porównaniu do zdjęcia wyżej, ale zawsze coś Jeszcze zdjęcie goleni: Widać ingerencję blaszek Edzia. Na razie tyle, jak zrobię więcej to zamieszczę foty. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Widzę, że chłopaki od Avenger'ów podebrali mi widownię No bez przesady przynajmniej jeden z nich uważnie śledzi twoją relację A nie próbowałeś może wykonać imitacji tej skóry z chusteczki nasączonej obficie wikolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 A nie próbowałeś może wykonać imitacji tej skóry z chusteczki nasączonej obficie wikolem no właśnie tak zrobiłem ale jeśli tego dobrze nie widać, to znaczy że do poprawki... :s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Central_14 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Ja skórę zrobiłem ze szpachlówki WaModu, wyszła troszkę zbyt pogięta, ale następnym razem będzie lepiej. Z chusteczką to dobry pomysł, muszę kiedyś spróbować. Jakie koła zastosujesz? Zwróć uwagę, że w tym okresie P-40'stki miały czasem zdjęte kołpaki, tak jak ten właśnie egzemplarz. Witać to na zdjęciu, które wkleiłem kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Jakie koła zastosujesz? zgodnie ze zdjęciem oryginału, te: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Dziś tylko mała relacja słowna jako iż muszę się spakować na wycieczkę i czasu na zdjęcia nie mam . Przyklejone zostały wszystkie 'klapy' podwozia. Koła troszkę zmieniły wygląd (czy na lepsze -> nie wiem ). Przykleiłem także tylną część owiewki do kadłubu i okleiłem całe oszklenie maskami. Gdybym chciał opisać swoje emocje związane z 'perfekcyjnym przyleganiem masek do powierzchni' musiałbym użyć słów, po których pewnie zostałoby tylko duże czerwone CIACH Jednym słowem masakra. Maski odstają na krągłościach, więc w ruch poszedł Maskol. Pomalowałem kolorkiem, jutro rano zerwę 'różowego magika' coby mi nic nie zepsuł. Tak więc zdjęcia dopiero za 4 dni pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2009 Tak więc zdjęcia dopiero za 4 dni nigdy nie wierzcie warszawiakowi Jako iż dziś zaczęły się dla mnie wakacje (wczoraj klasyfikacja ), postanowiłem wreszcie ogarnąć tylną część ciała i porobić trochę zdjęć. A więc: Koła + golenie podwozia: Bomba: Spód już pomalowany i zabezpieczony bezbarwnym matem Pactry: No i kilka fotek ogólnych (wszystko na sucho poza tylną częścią owiewki i kółkiem ogonowym): Kolejne fotki niebawem! (akurat ) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Fajnie się prezentuje na kołach jak tak patrzę to bardzo podoba mi się sylwetka tej maszyny ,może kiedyś też zabiorę się za moją P-40 -stkę z Eduarda . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 No, bardzo fajnie Ci to idzie, oglądam dalej . Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Choć osobiście uważam że jest to jedna z najbrzydszych maszyn WW II, muszę jednak przyznać że fajnie wygląda w Twoim wykonaniu. A no i imitacja skóry przy kołku ogonowym fajnie Ci wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Choć osobiście uważam że jest to jedna z najbrzydszych maszyn WW II bardzo fajnie Ci to idzie, muszę jednak przyznać że fajnie wygląda w Twoim wykonaniu.A no i imitacja skóry przy kołku ogonowym fajnie Ci wyszła Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Znów ja! Tym razem postanowiłem wyprzedzić weekend i coś zrobić, zanim powiem sobie: dobra, jest sobota i niedziela, na 100% coś się zrobi... potem nagle robi się poniedziałek a model leży nietknięty :P Pomęczylem dzisiaj taśmę i podjąłem męską decyzję o machnięciu góry na OD. Zdjęcia P-40 gotowego do malowania: No i poooszła! pierwsza warstwa kolorku. Wg. mnie nie jest źle Tylko owiewkę to ja sobie jednak pędzelkiem 00 pomęczę... maski Montexu to szajz Ostatni raz kupuję maski. Albo będę robił to sposobem podanym kiedyś na PWM (taśma i ołówek), albo potrenuję sztywną rękę Tylko jedna rzecz mnie przeraża... Oszklenie na Wellingtonie ale to już inna, odległa na szczęście bajka pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Malujesz pędzelkiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Tak, maluję pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 To mógłbys mi powiedziec jak robisz tak widoczne linie podzialu przydalo by mi sie to do mojego b-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Widoczne linie podziału? Chodzi Ci o wash? A jeśli nie, to po prostu nakładam bardzo cienką warstwę farby na model. Ot i cała sztuczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 acha myslalem ze to jakas trudniejsza sztuka dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Zapowiada się super zwłaszcza że model malowany pędzlem. Aha i jeszce jedno ile maszjeśli można by było wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Dzięki Jeśli chodzi Ci o wiek - 16 Przy Warhawku podziałałem... niewiele, jeśli nie liczyć drugiej warstwy OD. Teraz największe męki, czyli malowanie oszklenia :/ pzdr. P.S.: Zacząłem oklejać P-40 taśmą Tamiyi, żeby pomalować krawędzie natarcia i pole antyrefleksyjne przed kabiną i muszę powiedzieć, że ta taśma jest cudowna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Zdjęcie z maskowania, zaraz siadam i maluję. I znów wyjeżdżam jutro, więc foty będą jak wrócę ;P Trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi