tomkunu Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Witam wszystkich, chciałbym zaprezentować moje nowe dzieło. Jest to Mustang z firmy Academy. Wykonany w malowaniu chińskim, niestety nie dysponowałem kalkami do tej wersji. Kolega podrzucił mi jednak kalki z podstawowymi oznaczeniami(gwiazdko-koła ). Model malowałem farbami Humbrol i MM. W zamierzeniu miał to być samolot, który wiele przeżył najpierw w USAF a potem u Chińczyków. Jestem z niego średnio zadowolony. Oszklenie wyszło mi beznadziejnie ale za to odsłania ładne wg. mnie wnętrze. Średnio wyszły mi też srebrne przetarcia. Kalki to klapa kompletna. Przepraszam wszystkich purystów historycznych, ale żeby zdobyć kalki i to kiepskie do wersji chińskiej musiałbym kupić drugi taki sam model, więc użyłem to co się udało zdobyć. Znów więc mimo posiadanej dokumentacji itd. model nie jest zgodny historycznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Central_14 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Upaćkany jakby się w błocie tarzał . Możesz wrzucić fotki całego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Ło matko, a gdzież on latał? Chyba troszkę za dużo tego brudu. Kawałek nitki jest nieobcięty popraw jeśli możesz. Wnętrze chyba za zielonkawe i przede wszystkim za czyste skoro cały samolot jest ufyfłany, to przecież pilot musiał wnieść coś do środka. Srebrne otarcia - no trochę Ci nie wyszły, fakt. Spróbuj może pędzelkiem 00 nanosić obicia itp. Smugi tutaj niezbyt pasują. Generalnie model na +, moje spostrzeżenia wymieniłem wyżej. O merytoryce się nie wypowiem, to nie moja działka pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkunu Napisano 4 Maja 2009 Autor Share Napisano 4 Maja 2009 W zamierzeniu miał być taki zajechany, z tego co wiem one dość dlugo latały u Chińczyków a zdjęcia pokazują, że nie bardzo o nie dbano. Tak na szybko to mam tylko te zdjęcia: Wybaczcie jakość zdjęć ale aparat już wybył ode mnie i lepszych nie mam jak zrobić. P.S. Linka już poprawiona, kabina była przetarta suchym pędzlem ale faktycznie mogłem jakiś filtr prysnąć i pastelami nakurzyć. Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi