Arco Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Witam, jestem nowym użytkowniekiem, mam na imię Arek, mam 21lat i pochodzę z Poznania. Modeli plastikowych niestety już nie kleję od 4-5lat - liceum, studia, 2gie hobby - wszystko to wyparło modelarstwo plastikowe. Ostatnimi czasy zacząłem spełniać inne swoje marzenie - zacząłem budowę drewnianego galeona Sir. Franicsa Drake'a ale to już temat na inne forum. Chciałem zaprezentować wam zaprezntować kilka modeli na niedoszłą dioramę. Są to m.in. Jeep, M3A1 (którego nie ma na zdjęciach - niedokończony), Jakiś lekki radziecki czołg, niestety nie pamietam nr, Hanomag + PAK 40. Jak wam się podoba? Modele Jeep'a jak mi M3A1 w kalkomani radzieckiej z czerwoną gwiazdą Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 nawet nawet ale ten śnieg na sdkfzecie wygląda jak z gipsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Pierwszy raz spotykam sięz sytuacją gdzie ktoś nei wie co skleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arco Napisano 4 Maja 2009 Autor Share Napisano 4 Maja 2009 [...] Widzę, u niektórych problemy z czytaniem ze zrozumieniem są dość duże... Wyraźnie jest napisane że modele te zostały sklejone 4-5lat temu. Głowa to nie śmietnik. knightrider Snieg na sdkfz to szpachla modelarska. Jak na moje wygląda dość realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Co prawda zimowe kamo do trudny orzech do zgryzienia, ale to malowanie zimowe wygląda tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Co prawda zimowe kamo do trudny orzech do zgryzienia, ale to malowanie zimowe wygląda tragicznie. I kto to mówi ? Sorry ale w porównaniu do Twoich modeli te wcale nie są takie złe. Może Sdkfz nie wygląda za ciekawie ale jeep i czołg wyglądają całkiem , całkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Co prawda zimowe kamo do trudny orzech do zgryzienia, ale to malowanie zimowe wygląda tragicznie. I kto to mówi ? Sorry ale w porównaniu do Twoich modeli te wcale nie są takie złe. Może Sdkfz nie wygląda za ciekawie ale jeep i czołg wyglądają całkiem , całkiem . Moja wypowiedz tyczy się tylko nałożenia szpachli w celu uzyskania zimowego kamo a nie wszystkich modeli czytaj uważnie a potem pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Przepraszam bardzo ale w którym momencie napisałeś , że mówisz o nałożeniu szpachli ? Z tego co widać na zdjęciach szpachla nałożona jest tylko na Sdkfz a Ty napisałeś: malowanie zimowe wygląda tragicznie. I gdzie te zaznaczenie , że chodzi tylko o szpachle? Zdanie napisane przez Ciebie odnosi się ogółu. Najpierw zobacz co sam napisałeś ,a dopiero potem wytykaj innym że nie czytają ze zrozumieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Arco moja wypowiedz odnosi się do nałożonej szpachli, też robiłem ostatnio zimowe kamo i wyszło niezbyt. Pozostałe modele są niezłe. Haluś zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Modele całkiem fajne tylko ta szpachla na Sd.Kfz troszkę nie spełnia swojej roli , śnieg najlepiej wg mnie imituje soda , ale ja specem od zimowego kamo nie jestem więc niech się wypowiedzą eksperci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Arco moja wypowiedz odnosi się do nałożonej szpachli, też robiłem ostatnio zimowe kamo i wyszło niezbyt. Pozostałe modele są niezłe.Haluś zadowolony. Ehh daruje Sobie dyskusje z Tobą i nie skomentuje tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Widzę, u niektórych problemy z czytaniem ze zrozumieniem są dość duże... Wyraźnie jest napisane że modele te zostały sklejone 4-5lat temu. Głowa to nie śmietnik. Ja np. pamiętam wszystkie nazwy pojazdów które skleiłem, czytam o nich i sprawdzam kwity więc siłą rzeczy będę je pamietał jak inwokację. Problemów z czytaniem nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 ja też pamiętam wszystkie 50 modeli w życiu co skleiłem ))) chociaż zaczęło się 25 lat temu !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Co prawda zimowe kamo do trudny orzech do zgryzienia, ale to malowanie zimowe wygląda tragicznie. Przygarniał kocioł garnkowi Najpierw popraw swoje Zbyszku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Snieg na sdkfz to szpachla modelarska. Jak na moje wygląda dość realnie. No dość realnie to to nie wygląda, na przyszłość pobaw się z wikolem i sodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 sorry, może za bardzo nie na temat, ale kiedyś przeczytałem że można kłaść sodę na mokro w tedy wygląda jak puch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi