Skocz do zawartości

Modele na zimową dioramę z 2WŚ

Arco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowym użytkowniekiem, mam na imię Arek, mam 21lat i pochodzę z Poznania. Modeli plastikowych niestety już nie kleję od 4-5lat - liceum, studia, 2gie hobby - wszystko to wyparło modelarstwo plastikowe. Ostatnimi czasy zacząłem spełniać inne swoje marzenie - zacząłem budowę drewnianego galeona Sir. Franicsa Drake'a ale to już temat na inne forum.

Chciałem zaprezentować wam zaprezntować kilka modeli na niedoszłą dioramę. Są to m.in. Jeep, M3A1 (którego nie ma na zdjęciach - niedokończony), Jakiś lekki radziecki czołg, niestety nie pamietam nr, Hanomag + PAK 40.

Jak wam się podoba? Modele Jeep'a jak mi M3A1 w kalkomani radzieckiej z czerwoną gwiazdą

0f348eead8e80d01m.jpg

df9bc1483803b596m.jpg

7394166747e21164m.jpg

93d2dbec9d4c20a9m.jpg

9d5a7c0230bf536em.jpg

22e916a93f129c17m.jpg

b3bbb747b50b8d02m.jpg

Pozdrawiam

Arek

[...]

Widzę, u niektórych problemy z czytaniem ze zrozumieniem są dość duże...

Wyraźnie jest napisane że modele te zostały sklejone 4-5lat temu. Głowa to nie śmietnik.

knightrider

Snieg na sdkfz to szpachla modelarska. Jak na moje wygląda dość realnie.

Co prawda zimowe kamo do trudny orzech do zgryzienia, ale to malowanie zimowe wygląda tragicznie.

I kto to mówi ? Sorry ale w porównaniu do Twoich modeli te wcale nie są takie złe. Może Sdkfz nie wygląda za ciekawie ale jeep i czołg wyglądają całkiem , całkiem .

Co prawda zimowe kamo do trudny orzech do zgryzienia, ale to malowanie zimowe wygląda tragicznie.

I kto to mówi ? Sorry ale w porównaniu do Twoich modeli te wcale nie są takie złe. Może Sdkfz nie wygląda za ciekawie ale jeep i czołg wyglądają całkiem , całkiem .

Moja wypowiedz tyczy się tylko nałożenia szpachli w celu uzyskania zimowego kamo a nie wszystkich modeli czytaj uważnie a potem pisz.

Przepraszam bardzo ale w którym momencie napisałeś , że mówisz o nałożeniu szpachli ? Z tego co widać na zdjęciach szpachla nałożona jest tylko na Sdkfz a Ty napisałeś:

malowanie zimowe wygląda tragicznie.

I gdzie te zaznaczenie , że chodzi tylko o szpachle? Zdanie napisane przez Ciebie odnosi się ogółu.

Najpierw zobacz co sam napisałeś ,a dopiero potem wytykaj innym że nie czytają ze zrozumieniem .

Arco moja wypowiedz odnosi się do nałożonej szpachli, też robiłem ostatnio zimowe kamo i wyszło niezbyt. Pozostałe modele są niezłe.

Haluś zadowolony.

Modele całkiem fajne tylko ta szpachla na Sd.Kfz troszkę nie spełnia swojej roli , śnieg najlepiej wg mnie imituje soda , ale ja specem od zimowego kamo nie jestem więc niech się wypowiedzą eksperci.

pozdrawiam

Arco moja wypowiedz odnosi się do nałożonej szpachli, też robiłem ostatnio zimowe kamo i wyszło niezbyt. Pozostałe modele są niezłe.

Haluś zadowolony.

Ehh daruje Sobie dyskusje z Tobą i nie skomentuje tego

Widzę, u niektórych problemy z czytaniem ze zrozumieniem są dość duże...

Wyraźnie jest napisane że modele te zostały sklejone 4-5lat temu. Głowa to nie śmietnik.

Ja np. pamiętam wszystkie nazwy pojazdów które skleiłem, czytam o nich i sprawdzam kwity więc siłą rzeczy będę je pamietał jak inwokację. Problemów z czytaniem nie mam

• 2 months later...

Przygarniał kocioł garnkowi Najpierw popraw swoje Zbyszku!

Snieg na sdkfz to szpachla modelarska. Jak na moje wygląda dość realnie.

No dość realnie to to nie wygląda, na przyszłość pobaw się z wikolem i sodą