hanadam Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Avengera czas zacząć. Chociaż przy koledze Metysie to się troszkę wstydzę. W zasadzie model zacząłem wczoraj koło północy gdy nie miałem warunków do robienia fotki dziewiczego zestawu, ale In-box już był u kolegi więc pokażę stan aktualny - czyli sklejenie 4 cześci w kabinie i pryśnięcie tejże na zielono Jak mi się nagle nie odwidzi to malowanie będzie nowozelandzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Ja też zaczynam Avengera z Italeri dla odmiany w malowaniu N 16 , dziś albo jutro wrzucę jakieś fotki , myślę że we trójkę będzie raźniej Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Nie zapomnij o tagu [Pacyfik] , bo ten Twój ma pięknąkartę - Saipan, Filipiny, Mariany itp "Klasyka Gatunku" W trójkę zawsze raźniej a będą na tysiące!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Super Panowie super, we trójkę damy rade, szkoda tylko że nie zaczęliśmy równocześnie, to dopiero byłby ubaw Mimo to mam nadzieje że będziemy się wspólnie "dopingować" przy budowie, i wspierać poradami. Kolego z tym wstydem to nie przeginaj, bo głupio będzie jak to ja będę się musiał wstydzić na końcu Powodzenia w budowie, bo to piękna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Super, że powstaje już tyle modeli w naszym pięknym projekcie Trzymam kciuki za wszystkie Avengerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Maja 2009 Autor Share Napisano 7 Maja 2009 Konkurencja nie śpi... a ja dziś tylko prysnąłem Surfacerem 1000 spód skrzydeł, stateczników i kadłuba - tam gdzie będzie biała farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Kończąc Hayabusę nie bardzo angażuje się w Avangerka... na razie skleiłem płaty i stateczniki... i troszkę podłubałem w kabinie ... na ile mi oczy i ręce pozwalają (może to bez sensu ale użyłem pasów z kalek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Fajnie wyszły te pasy jak na kalkę , czemu białe tarcze przyrządów ? sam właśnie zastanawiam się jak wykonać tablice w moim może powycinam jakieś zegary ze starych kalek. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Mógłbyś dać zbliżenie tych pasów, chciałbym zobaczyć jak wyglądają od przodu bo w ujęciu które prezentujesz wydają się być całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Żeby nie było, że nic nie robię - skleiłem kadłub, poszpachlowałem i szlifuję papierkiem 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Skrzydła i stateczniki pomalowane wstępnie . Biały Vallejo (pójdzie jeszcze druga warstwa bo nie pokryło dokładnie) Granatowy Gunze H55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Czym rozcieńczasz Vallejo ? i czy ten Gunze jest błyszczący ? będziesz potem malował bezbarwnym matem czy zostawisz połysk ? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Zarówno vallejo jak i gunze rozcieńczam wódeczką, faktycznie to gunze jakis połysk ma... ale może i dobrze - lepiej będą kalki leżały. Myślę ze po wszystkim jednak zmatowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Oto silnik i śmigiełko - chyba do poprawy bo obtarcia wyszły dziwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Jeżeli twój Avanger nie będzie totalnie "zajechany" to śmigło może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Z braku prawdziwych masek okleiłem szyby taśmą tamiyi i powycinałem ożebrowanie Ta część owiewki była prosta... zobaczymy jak mi pójdzie z przodem... a o wieżyczce to się aż boję myśleć Aktualnie model schnie po pryśnięciu sidoluxem. Niestety w jednym miejscu (lewe skrzydło) był jakiś odcisk palca i musiałem zeszlifować do plastiku - psiknę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Łaaa...ale ci pięknie ta rama wyszła... gratulki, myślałem, że przy styku z krawędzią zawsze musi się jakieś nieszczęście wydarzyć....hanadam, czy najpierw całość oklejasz taśmą i tniesz po ramach, czy też maski szykujesz a priori, opierając się na rysunkach i planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Ciężko tu używać zwrotu "zawsze" - robiłem to pierwszy raz, tak jak widać na dwóch pierwszych fotkach - nakleiłem pasek taśmy i starałem się siąć po żeberkach , które są tu dość wyraźne. Wyszło prawie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Na fotce jakoś nie wydaje mi sieto dobrze zrobione, maski wydają mi się trochę nierówne. Możesz dać dokładniejsze fotki (i większe)? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Ano napisałem że "prawie" czyli na tyle na ile potrafiłem - poprawki pędzlem są w trakcie roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 No to ok. Mam też wrażenie, że światło prześwieca przez ramy - za mało farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Bombki gotowe Kalki też w większości nałożone I dopiero robiąc fotki widzę wszystko czego nie zobaczymoje gołe oko.... mam na myśli fakurę powierzchni. Mój model będzie się nadawał do ogladania z daleka tylko :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam . Mógłbyś napisać jakich farb użyłeś do pomalowania modelu ? Dokładnie chodzi mi o jaśniejszy odcień niebieskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 To akryl Vallejo nr 903 Intermediate Blue (Azul Americano) - podobno jedyny słuszny gotowiec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Dzięki wielkie Aktualnie tez pracuje nad tym modelem i po prostu nie wiedziałem jakie farby najbardziej się nadają ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi