Wittmann Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Ja dopiero zaczynam to ustrojstwo. Zacząłem od podwozia i od tygodnia ani kroku naprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 No troszkę podłubałem przy "szydełku". Wieża gotowa Kadłub, chmmm jeszcze troszkę pracy przy nim będzie Za radą kolegi, dorobiłem w "pudełku" z działkami podłogę i ściankę. Nie będzie już ziać pustką w kadłubie ;-))) Gąski. Nie takie straszne ogniwka jak się ich niektórzy boją. W tym modelu warto przyjrzeć się im bliżej . Po wycięciu z ramki mamy na KAŻDYM ogniwku ślad po wypychaczu do usunięcia. A i nie szlifujcie krawędzi zaznaczonych na czerwono Dlaczego ? Dlatego, że nieoszlifowane w tych miejscach ogniwka, rewelacyjnie mi się składały "na sucho". Mogłem je poskładać na lekki wcisk bez kleju, uformować na kołach i dopiero uformowane potraktować rzadziutkim klejem Tamiyi Extra Thin. Tutaj gąski złożone bez kleju No. 4 dni wolnego to pogonię ostro robotę bo następny model czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Paweł, ładnie do przodu widzę dajesz. Te ścianki przy działkach muszą być, tzn. w oryginale one są? Na wieży trzeba dorobić podłużną wypustkę po lewej stronie patrząc od przodu, są tylko dwie, a na zdjęciach trzy. U mnie robota utknęła na poziomie działek i właśnie pomalowałem je po raz trzeci (po dwóch kąpielach w zmywaczu wamodowskim i powrocie do humbroli jeszcze przy tym modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Te ścianki przy działkach muszą być, tzn. w oryginale one są? Dorobiłem je, bo po włożeniu modułu z działkami była dziura. Pomaluję środek na zielono i nie będzie wyglądać jak lej po bombie. Wydaje mi się ,że z tymi ściankami będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Ładnie, bardzo ładnie. Wieża dostała Surfacera czy to kolor plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Ładnie, bardzo ładnie. Wieża dostała Surfacera czy to kolor plastiku? To taki szary plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Czas na malowanie Szyłki. Będzie cała zielona. Dumam nad Pactrą A88, A112 coś w tym kierunku. A może Vallejo 71022 jak radził mi PETER ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Jeśli mówisz o Peterze z "shermanów" to nie trafił z kolorem. Nieśmiertelny h155. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Z mojej strony na razie pas. Nie mam napędu do aero. Jako, że rączki swędzą, przenoszę się chwilowo do innego działu. ps. Paweł, zaopatrz się w vallejo glaze do washa, coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 ps. Paweł, zaopatrz się w vallejo glaze do washa, coś pięknego A cóż to za specyfik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Chyba Glaze Medium spowalnia proces zastygania. Pozwola to na dokładniejsze rozprowadzenie pigmentu na malowanej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Niektórzy chyba sądzili,że model już nie ujrzy światła dziennego Niestety z fotek nie jestem zadowolony. Niestety w nowym mieszkaniu okna mam wschód-zachód. A najlepsze światło jest od południa ale od tej strony mam ścianę .I zdecydowanie odpada to błękitne tło. Jutro polecę do "papiernika" i kupię jakiś popielaty brystol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi