dark2 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Po wstręcie do pewnego F15, wygrzebałem z szafy jakaś nastoletnią staroć i pyknąłem tygryska. Zajęło to całe 3 tygodnie. Model z dość dużej odległości wygląda jak P-40 ale jak się bliżej przyjrzeć ... zresztą na pewno już było wiele o doskonałościach tego wynalazku od Academy. Najbardziej wkurzał mnie ten garb pod kadłubem, zeszlifowałem "troszkę". Dodałem parę linii podziału - ot tak w ramach treningu. Spaprałem osłonę kabiny - na zdjęciach dopiero dostrzegłem niedomalowane miejsca - powinno dać się poprawić. Nawierciłem lekko wydechy. Nie miałem pomysłu i serca jak poprawić przedni wlot. Kalki po tylu latach - porażka zupełna, zresztą to stare "dobre" academy - więc nie mogły być inne - ale jakoś się trzymają. Tylko dopiero po odmoczeniu było widać że górne gwiazdy są przesunięte (no rozmazane też) - muszę też jeszcze ciut podmalować. Na początek mały klimacik 3 Dyw pościgowy Hells Angels AVG - maszyna Charlesa N. Oldera, Chiny 41 rok. Samolot przeznaczony pierwotnie dla RAF - w standardowym camo rafu dla tego okresu, no może poza spodem - tu nie ma 100% pewności co to za odcień szarego - starałem się żeby u mnie też wyglądał niepewnie W oczekiwaniu na start Nad typowymi chińskie pola ryżowe Pod błękitnym niebem Wiem, wiem - za czysty, ale te monsunowe deszcze doskonale spłukują .. Widok z góry Widok z boku Widok z dołu I to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Fajny ale przydał by się jakis wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Prawie jak ten w moim avatarze Kurde, wszyscy straszą tymi P-40 od Academy... a mnie (odpukać) wszystko idzie świetnie...... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Jachud - Twoje P-40 to inny model (samolot zresztą też) wyprodukowane znacznie później od tego tutaj. Te nowe od Academy są śliczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi