szogun Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Witam, od kilku dni robię Nieuport'a 11 z Eduarda. Zaopatrzyłem się do niego w blaszki i do tej pory zdążyłem pomalować elementy wnętrza na kolory bazowe, a fotel nie dostał jeszcze pasów. I wstępne spasowania Wnętrze na końcu przymatowie więc nie będzie się tak świecić, a zegary dostaną wskazówki (nie wiem jak to fachowo nazwać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Witam! Fajny temat, też kleiłem ten model tyle, że w 1/72 . Pamętaj że ten samolot był praktycznie cały pokryty płótnem, więc wnętrze kadłuba sugerowałbym przemalować na jakiś jasnobeżowy kolor, natomiast kratownice zostawić w kolorze drewna. Powodzenia w dalszej budowie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Skorzystałem z uwag i przemalowałem wnętrze na kolor płótna, następnie namalowałem zegary oraz zrobiłem delikatny weathering. Mam jeszcze pytanie, na jaki kolor pomalować pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Mam jeszcze pytanie, na jaki kolor pomalować pasy Pasy możesz pomalować na taki kolor jak wnętrze kadłuba. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 No i kolejna aktualizacja, pasy zrobiłem skórzane. Wszystko skleiłem do momentu jaki widać na zdjęciach. A tutaj widać iż w pewnym punkcie można zauważyć błyszczący kolor elementu fototrawionego, którego wcześniej nie zauważyłem . Ale już go zamalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 NA drugim zdjęciu widac że pasy chyba malowałeś po sklejeniu i wygląda to jakby się coś tam pilotowi narobiło... Rozumiem że silniki lotnicze były smarowane olejem rycynowym i w czasie lotu obficie zraszały pilotom twarze, a jak niektórym wiadomo że olej rycynowy ma działanie przeczyszczające .... Niekiedy po locie piloci zamiast na odprawę lecieli jak najszybciej do ustępu. Pewnie TWOJEMU pilotowi nie udało się tym razem wyrobic na czas z potrzebą i mechanicy mieli troszkę brudnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Taki wygląd pasów na zdjęciu zawdzięczam mojemu kiepskiemu aparatowi, w rzeczywistości bardziej przypomina to pasy. A co do pilota, no cóż wypadki chodzą po ludziach i mogło mu się coś takiego wydarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Od ostatniego razu do modelu doszedł ogon, dolny płat oraz podwozie. Wszystko zostało wyszpachlowane (oj, dużo szlifowania było) i wzbogacone o bardzo drobne elementy fototrawione. Zapraszam do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi