MichalSz Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Witam Wszystkich Po długim rozważaniu postanowiłem umieścić swoją relację z budowy Nashorn. In-box nie będzie z tego co się orientuję to już jest na forum. W tym modelu użyłem nowej ( dla mnie) techniki, a mianowicie wszystkie zewnętrzne powierzchnie( pancerz) modelu pokryłem Mr. Dissolved putty firmy Mr. Hobby, a następnie potraktowałem papierem wodnym. Zabieg ten ma imitować efekt walcowania blachy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Heh, no na tym pojeździe to raczej walcowanej stali nie powinno być widać, zwłaszcza po uwzględnieniu 35-krotnego pomniejszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 A niby czemu czy ten akurat był zrobiony z drewna hahaha, a co do skali to faktycznie przy 35 krotnym pomniejszeniu to tego nie widać ale mi się podoba wygląd powierzchni blachy gorącowalcowanej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 A niby czemu czy ten akurat był zrobiony z drewna hahaha Na niemieckich czołgach płyty pancerne były dość gładkie (zaś płyty u takich pojazdów jak Nashorn/Hornisse zwłaszcza)- wystarczy czasem spoglądnąć na zdjęcia historyczne, a nie popełni się takiego błędu jak powyżej. Oczywiście można dać wodze fantazji i zrobić wżery itp, niemniej nie ma to za wiele wspólnego z rzeczywistością - może się to podobać, nie przeczę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Możliwe że tak nie sprzeczam się ale chciałe sobie zrobić taki wlaśnie efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 witam Kilka kolejnych fotek. Na zdjęciach poniżej widać mechanizm opuszczający ramie podtrzymujące lufę PS mechanizm jest jeszcze nie skonczony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Witam! ciąg dalszy moich wypocin, miłego oglądania, czekam na Wasze sugestie i uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Ja kleiłem ten model i był całkiem przyjemny. Zrób tak żeby lufa ruszała się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Witam będzie się ruszać na boki i do góry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Witam ciąg dalszy relacji tuż przed nałożeniem podkładu a tak wygląda juz z podkładem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Cześć Na stałe wkleiłeś mocowanie działa ? chodzi mi o ten uchwyt który służył do trzymania lufy podczas jazdy. Bo jeśli ma lufa być ruchoma to chyba ten uchwyt tez powinno być można kłaść. Tak mi się wydaje ale niech się lepiej wypowiedzą spece ;p Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 (edytowane) Masz ten sam 'błąd' co u mnie. Podobno nie występowały dwa uchwyty na kaem naraz. Edytowane 24 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Witam Odpowiedź do Jacek00 lufa jedenak nie będzie ruchoma będzie spoczywała na stał, masz racje uchyt "kład się" kiedy lufa byłą w górze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Witam Przeglądalem zdjęcia i faktycznie masz racje odnosie uchytów kaemów jest jeden przynajmniej w tym malowaniu, który planuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Witam jak zwykle cd moich zmagan nad tym modelem narazie wyglad tak, jeszcze kupa pracy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam Fajny model się zapowiada, tylko kolor jakby zbyt ciemny, no chyba że to wina zdjęcia i w rzeczywistości jest jaśniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Witam! Model jest faktycznie jasniejszy (zdjecie robilem bez lampy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 Witam! Juz prawie naniosłem ślady eksploatacji zostało jeszcze pomalowac detale w przedziale bojowym, pomalowac koła (w sumie cale podwozie ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 (edytowane) Witam Dołączam fotki z innego serwisu, to dlatych których denerwuje fotosik Edytowane 31 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Fajne obicia wewnątrz. Jak będzie dalej to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Witam! A tak sie prezentuje po nałożeniu zimowego kamo. PS musze zrobić kilka poprawek na kamo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Witam Dzisiaj udało mi się nałożyć błotko, a oto efekt. Jest dość delikatne i oto mi chodziło, nie chciałem uzyskać efektu jakby maszyna przed chwilą wpadła do bagna. Ps. Przepis na to błoto jest nowy także proszę o recenzje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Witam Zdjęcia z montażu gąsienic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 ?Nie lepiej było pomalować gąsienice przed nałożeniem na koła? Kamo zimowe jest nawet dobre, ale tak dziwnie wygląda (jak mocno zużyte). Czym je robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Witam Zgadzam się co do zimowego kamo, jakieś dziwne wyszło ale to może wina zdjęć Nie lepiej było spóbować położyć białą farbę na lakier do włosów i trochę odrapać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi