MichalSz Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 WITAM WSZYSTKICH MAM MAŁY DYLEMAT PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA MADELU DICKER MAX I NIE WIEM KTOREJ FIRMY WYBRAC DRAGON CZY TRUMPETER ? JEŻELI KTOŚ MA JAKAS RADE TO PROSZE O POMOC POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 dragon lepsza firma z tego co sprawdzałęm na mojehobby to bierz dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 DZIEKI ZA INFO FAKT ZE TROCHE DROZSZY ALE CHYBA WARTO POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Zdecydowanie lepszy jest Dragon. Trumpeter generalnie napewno ma lepszą cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 MichalSz nie pisz z duzych liter w internecie oznacza to krzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Witam, Nie widziałem trumpka, natomiast dragonowego maxa właśnie z bólem kończę. W moim przypadku było trochę problemów ze spasowaniem osłony przedziału bojowego oraz montażem repliki armaty. Instrukcja miała trochę błędów w numeracji części związanych z armatą. Ogólnie dramatu nie było. Na tym linku jest relacja z budowy maxa przez Rafała viewtopic.php?t=12416&highlight=dicker+max Ogólnie model bardzo sympatyczny. Pozdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 witam wlasnie ogladalem Rafala relacje z budowy, chyba nawet zadalem pytanie odnosnie marki modelu teraz juz wiem. Zuważyłem jeszcze że model trumka ma dolozony silnik i przedzial kierowcy dragon tego nie ma chyba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Zuważyłem jeszcze że model trumka ma dolozony silnik i przedzial kierowcy dragon tego nie ma chyba. Dragon nie ma tych elementów. Takie dwa linki (może Ciebie zainteresują): - zestaw trumpetera: http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_message.asp?id=463 - zestaw dragona: http://www.dragon-models.com/html/6357parts.htm Jak bym miał kupować jeszcze raz, to jednak dragona. Pozdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Dzieki za odpoiwedz, powiem Ci ElPablo ze zabilem mi klina odnosnie Dragona chyba bedzie dragon moze jakies blaszki parta jak kaski starczy. Dzieki Panowi za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Nie ma sprawy. Z dodatków to bym się zastanowił nad metalowymi trackami. Te z zestawu (magic tracki) są ok, ale towar jest kruchy. Jakieś mocniejsze zabawy z pigmentami, czy malowaniem i ogniwa zaczynają pękać (mój błąd był taki, że nie malowałem ich na modelu). Musiałem obrabować inny model, aby skończyć jedną taśmę. Z tego co pamiętam, to jakieś fototrawione klamry na narzędzia, czy inne drobiazgi są dołączone do modelu dragona. Błotniki też są całkiem miłe dla oka (są wytłoczone z obu stron). Zatem nie wiem, czy jest sens inwestować w fototrawione dodatki, ale to kwestia gustu. Pozdr. Pawel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Właśnie jak sie nie ma modelu przed oczami na żywo to ciężko stwierdzić czy dodatkowe blachy są potrzebne chyba posłucham rady i się narazie strzymam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 I następnym razem takie pytania w temacie "Nim kupimy model" w dziale "Plac Zabaw", tu pokazujemy pracę nad modelami nie pytamy To tak na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi