kubisz Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Peter 1410 - dzięki za miłe słowa, mam nadzieję, że wkrótce mnie zaczniesz gonić z ilością Humvee Taka kolekcja daje wielką radochę, oczywiście czasem wkrada się znużenie przy budowie kolejnych, w znacznym stopniu takich samych, modeli. Ale w moim przypadku kończy się ono na podwoziu. Jak tylko je kończę, wraca przyjemność, więc jak Bozia i żona pozwolą, to jeszcze wiele Humvee powstanie. W tej chwili robią się następne 2. Tak, wszystkie 13 modeli malowałem pędzlem. Edytowane 18 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Tak, wszystkie 13 modele malowałem pędzlem. Lol... w tym momencie mnie zaskoczyłeś, tym bardziej jestem pod wrażeniem wykonania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 W Twojej kolekcji ciekawi mnie humvee ten bez drzwi i z kogutem. To model italeri. Mógłbyś coś o nim napisać. Jakiego koloru farb mam użyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 TUTAJ jest galeria tego modelu. Rzeczywiście jest zbudowany z zestawu Italeri, ale wymieniłem w nim fotele, lusterka, koła i wycieraczki na wzięte z Humvee Tamiyi. Z tego modelu wziąłem też przednią osłonę, dołożyłem również resztki blaszek z innych Hummerów. Ponieważ miał to być pojazd dowodzenia, z elementów z modelarskiego magazynu wziąłem całą aparaturę radiową i głośniki, bo Italeri niestety nie daje ani kawałka radia. Do tego doszły drobiazgi takie jak kogut, lampy na przedniej osłonie czy tablica ostrzegawcza z tyłu podpatrzone na kilku fotkach. Z plastiku i drutu stelaż brezentowego dachu. Malowany farbami Humbrola, kamuflaż: - zielony: 117, - brązowy: 186, - czarny: 33. Rama - czarny półmat: 85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 No, HUMMEREK cacy. Cudeńko. Zasłużone brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 Wybaczcie, ale - jak to się ładnie mówi - odgrzeję kotleta... Na prośbę Qdłatego zdjęcia komory silnika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi