kubisz Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Peter 1410 - dzięki za miłe słowa, mam nadzieję, że wkrótce mnie zaczniesz gonić z ilością Humvee Taka kolekcja daje wielką radochę, oczywiście czasem wkrada się znużenie przy budowie kolejnych, w znacznym stopniu takich samych, modeli. Ale w moim przypadku kończy się ono na podwoziu. Jak tylko je kończę, wraca przyjemność, więc jak Bozia i żona pozwolą, to jeszcze wiele Humvee powstanie. W tej chwili robią się następne 2. Tak, wszystkie 13 modeli malowałem pędzlem. Edytowane 18 Lipca 2009 przez Gość Cytuj
bodek66 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Tak, wszystkie 13 modele malowałem pędzlem. Lol... w tym momencie mnie zaskoczyłeś, tym bardziej jestem pod wrażeniem wykonania. Pozdrawiam. Cytuj
Peter 1410 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 W Twojej kolekcji ciekawi mnie humvee ten bez drzwi i z kogutem. To model italeri. Mógłbyś coś o nim napisać. Jakiego koloru farb mam użyć? Pozdrawiam Cytuj
kubisz Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 TUTAJ jest galeria tego modelu. Rzeczywiście jest zbudowany z zestawu Italeri, ale wymieniłem w nim fotele, lusterka, koła i wycieraczki na wzięte z Humvee Tamiyi. Z tego modelu wziąłem też przednią osłonę, dołożyłem również resztki blaszek z innych Hummerów. Ponieważ miał to być pojazd dowodzenia, z elementów z modelarskiego magazynu wziąłem całą aparaturę radiową i głośniki, bo Italeri niestety nie daje ani kawałka radia. Do tego doszły drobiazgi takie jak kogut, lampy na przedniej osłonie czy tablica ostrzegawcza z tyłu podpatrzone na kilku fotkach. Z plastiku i drutu stelaż brezentowego dachu. Malowany farbami Humbrola, kamuflaż: - zielony: 117, - brązowy: 186, - czarny: 33. Rama - czarny półmat: 85. Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 No, HUMMEREK cacy. Cudeńko. Zasłużone brawa. Cytuj
kubisz Napisano 25 Października 2009 Autor Napisano 25 Października 2009 Wybaczcie, ale - jak to się ładnie mówi - odgrzeję kotleta... Na prośbę Qdłatego zdjęcia komory silnika: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi