Robert822 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 (edytowane) Otrzymalem w prezencie cos takiego i sprobuje z tym powalczyc. Jesli ktos z Was sledzil relacje z Prinz Eugen 1:700 to wie ze stawiam dopiero pierwsze kroki w modelarstwie plastikowym. Co myslicie o tym modelu i o tej firmie? a wiec do boju- Edytowane 28 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Przede wszystkim - zmień tytuł wątku, jeżeli można prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Ogólnie to co jest w pudełeczku wygląda bardzo fajnie. Czekam na sklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Przede wszystkim - zmień tytuł wątku, jeżeli można prosić. Czy tak moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 M36 Jackson....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Przede wszystkim - zmień tytuł wątku, jeżeli można prosić. Czy tak moze byc? Prawie może być Skala i producent by się przydało, ale nie zmuszam do tego. Grunt, że już wiem, czego w temacie się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 Prawie może być Skala i producent by się przydało, ale nie zmuszam do tego. Grunt, że już wiem, czego w temacie się spodziewać Wedle zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Kilka fotek pokazujacych co w srodku pudelka sie znajdowalo i kilka fotek z postepow pracy.Troche z proby malowania i spasowywania ze soby elementow. Tyle narazie udalo mi sie wykombinowac . Co o tym myslicie ? Wszystkie komentarze milo widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Po liczbie napisanych postow na ten temat widze ze zainteresowanie tym modelem niemal zerowe, ale coz dodam kilka fotek z postepow pracy moze Ktos cos naklika na ich temat. Tak wygladaja kolka na swoim miejscu: Proby malaowania walczylem z tym malowaniem kilka ladnych dni farba nie kryla (akryl) po kilku warstwach cos bylo widac Pzy pasowaniu tylnej czesci pasowala po wklejeniu w nia kilku przedmiotw (narzedzi) dziwnym trafem przestala pasowac , wiec pozostalo to poszpachlowac Wszelkie komentarze milo widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Co jest z włazami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 A co ma byc ? Sa nie dokonczone nie pomalowane i nie wklejone tylko przylozone do fotek.Wg instrukcji maja byc troche dla mnie dziwnie przymocowane ze beda sie otwierac troche komicznie po polokregu chaczac o wszystko co mozliwe. nie wiem jak to poprawic wiec narazie ich nie wklejam ale mysle ze bede potrzebowal nowe zawiasy.A tak na marginesie napisz o co konkretnie ci chodzi to moj pierwszy czolg wiec pojecia nie mam co i jak,a tu o komentarze starsznie trudno niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 a tu o komentarze starsznie trudno niestety Ok. Bardzo brzydkie malowanie, widać kilka warstw farby, podejrzewam że akryl Model Master ? Jeżeli już uparłeś się na akryle to proponuję Pactrę albo Vallejo, te farby idealnie nadają się pod pędzel. Na Twoim miejscu bym zmył te gluty i spróbował z wyżej wymienionymi farbami. Pzdr Ps. To co kleisz to nie czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Z tego co wiem to sposób otwierania włazów w tym pojeździe jest prosty jak budowa cepa. Do tego co powiedział Seb jeszcze dodam tyle że nie należy tam gdzie napisane jest w instrukcji "Silver" malować tylko na srebrno, mam na myśli narzędzia. Co do komentarzy to Modelwork jest mi jedynym znanym forum gdzie na prawdę początkujący może spotkać się z doświadczonym modelarzem bez obaw o to czy ktokolwiek go zauważy. No i dzięki temu forum moje modele podskoczyły o jakiś 0,2 % w skali jakości wykonania Znajdź sobie galerie mojej ZSU-23-4, gruba farba, ogólnie przeciętny. Cztery miesiące po zapisaniu się na to forum zrobiłem Strykera (podpis) i uważam że jego wygląd zawdzięczam radom bardziej doświadczonych kolegów na których mogłem zawsze liczyć. Reasumując, mniej płacz i nie licz że od razu zostaniesz Pro bo zawsze trzeba być najpierw Low Skillem tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Ps. To co kleisz to nie czołg. a co to takiego ? jest w instrukcji "Silver" malować tylko na srebrno Wyjasnij o co ci chodzi z tym malowaniem bo niestety nie rozumiem. podejrzewam że akryl Model Master Akryl Hobby Color. Dziekuje za komentarze .Wiele mi pomagaja w nauce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Narzędzia nie są srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Narzędzia nie są srebrne Wiec jak je pomalowac by byly odpowiedniej barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 peter Dziekuje za fotke ,ale niestety nadal nie wiem jak dojsc do takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Pomalować na czarno/ciemnoszaro i potem przetrzeć suchym pędzlem ze srebrną/stalową farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Pomalować na czarno/ciemnoszaro i potem przetrzeć suchym pędzlem ze srebrną/stalową farbą. Najpierw pozwolic by ta farba czarna \ciemnoszara wyschla i potem przetrzec srebrna farba ?Czy zrobic to jak ciemna farba jeszcze mokra jest? Przepraszam za byc moze dla was malomadre pytanka, ale nie wiem jak to sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Poczekać, poczekać. W ten sposób otrzyma się w miarę realistyczny wygląd stali narzędziowej albo oksydowanej (na lufy karabinów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Można też użyć past agam-y Jest i gunmetal i oksydowana stal. efekty nieziemskie. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Wielkie dzieki reggy.Jutro bede probowal to poprawic.Niestety dzis szukalem w moim miasteczku farb Vallejo i Pactry i niestety nie znalazlem.Co myslicie o akrylach Rewell pod pedzel bo je akurat mam pod reka.Czym najlepiej usunac akryl z modelu,i czy musze usowac np wszystko czy tylko ten kolor ktory jest do poprawki i czy jest mozliwe usuniecie tylko jednego koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Staralem sie poprawic malowanie narzedzi,napiszcie czy ide w dobrym kierunku. W instrukcji bylo napisane aby ta czesc gasienic pomalowac na srebrno,wiec probuje zrobic to w ten sam sposob co narzedzia. Napiszcie co o tym sadzicie i czy w dobrym kierunku ide w ten sposob malujac gasienice Wszelkie komentarze milo widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi