krzychu-onisk Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 (edytowane) Sd.Kfz.2 to mój ulubiony pojazd kołowy Sam model: Tamiya 1/48. Świetne sklejanie, jak to mówią "składa się sam", żadnych problemów, nadlewek czy przesunięć form też brak A moje wykonanie? No cuż, pozostawia trochę do życzenia. Pierwszy raz użyłem pigmentów i chyba TROCHĘ przesadziłem pierwszy raz nakładałem Migowskiego Łosza dla leniuchów Kolor to DunkerGelb Model Mastera (malowanie pędzlami), wydaje mi się, że nie jest to poprawny odcień, lecz jako że jestem "lotnikiem" kwestie barwne pozostawię specjalistom. EDIT: na zdjęciach wyszły niedomalowania na siedzisku i gąskach - poprawię. Dość gadania, teraz foty: I porównanie Większego Brata z dwoma maluchami by Academy: Ta kratka mi nie wyszła, miało być plus minus tak: Wpierw pomalowałem na Gun Metal, a potem podzióbałem DunkerGelb. Podsumowując: poziom zadowolenia- w miare jestem zadowolony :P mam już 1/72 i 1/48 za jakiś czas zafunduję sobie 1/35 Bijcie, warczcie, krzyczcie, chce wiedzieć jak mi wyszło wg Was Edytowane 9 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Mi ten moodel bardzo sie podoba.Sam chciałem takiego kupic i skleić ale jakos nie było okazji. Ten KETTENKRAD co jest obok niego 1 grosz to skala 1/72?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Bryła modelu fajna,ale co do reszty: nalowanie zbyt jednostajne,brak tzw.modulacji koloru'koła na obręczach nierówno pomalowane,gąsienice zbyt szkliste,no i praktycznie brak cech zużycia powierzchni modelu o pigmentach się nie wypowiem bo ich nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 i niedomalowany... kółka mam na myśli... ( w szczególności 5. zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 A mnie się bardzo podoba! Wemźmy pod uwagę fakt, że krzychu-onisk specjalizuje się w lotnictwie. A skala 1/48 nawet dla kettenkraftrada nie jest zbyt duża. Ewentualne niedomalowania można usprawiedliwić niewielkimi rozmiarami modelu. Zresztą następny będzie jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 (edytowane) Dzięki za opinie te pochwalne i te krytyczne. Marudek masz racje, rasowy ze mnie lotnik. Więc pancerkę będę robił tylko od czasu do czasu. Patrząc na model stwierdziłem, że spróbuje go porysować i tak też zrobiłem, użyłem farbki gun metal, wyszło no jakoś tak jakoś. Potem ponownie wash i ponownie pigmenty (które zakryły większość obić :/ ), tym razem dużo... chyba aż ZA DUŻO... (najwyżej usunę nadmiar) Dorobiłem także prostą podstawkę. A oto i nowe zdjęcia Kettenkrada. P.S. Pierwszy raz "obijałem i rysowałem" model Edytowane 30 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Model bardzo zyskał! Gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Nie chcę wyjść na bezwzględnego domagacza się opinii, ale chciałbym znać Wasze zdanie na temat tego modelu (już poprawionego). W pancerce jestem zielony i chciałbym wiedzieć co robię źle, jak zrobić żeby było lepiej itd. itp. No zależy mi na poznaniu Waszej oceny modelu. Zwłaszcza, że szykuje mi się taki w 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Ja też nie jestem specjalistą od pancerki, ale mnie się podoba . Podstawka i dodatkowe otarcia/brudzenia - dodały życia Twojemu modelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Widzę że sklejasz coraz większe te cacka ;) jak coś polecam ten modelik http://www.hlj.com/product/DRA1804 Tu porównanie skali 1:72, 1:35 i 1:9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Marudek dzięki Rujewit większej niż 35 nie zrobie, ten 1:9 jest cholernie drogi i nie mam zamiaru się na niego porywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Modelik bardzo fajny, podstaweczka nie za duża dzięki czemu widać co jest tutaj głównym elementem ;p hehe To co teraz czas na kettenkrada w 35 nie? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 To co teraz czas na kettenkrada w 35 nie? ;> Tak, oczekuje na dostawę w Martoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Muahahah to chyba zaczniemy je razem ;] (też oczekuje ;p ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Tylko: 1. też w Martoli zamawiane? 2. ale nie wiem czy będę robił warsztat, pewnie nie, bo małe zainteresowanie by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Hehe Nie nie w martoli nie zamawiałem, mam inny sklepik ;p A co do warsztatu to pewno masz racje a powiedz no robisz go jakoś z blaszkami czy prosto z pudła?? ;> I czy masz jakieś fajne malowanka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Z pudła, ewentualnie coś z puszki po piwie się dorobi, ale to się zobaczy Malowanie? Sam model ma dwa malowania: -Falschirmjager Regiment 7, Tunisia 1941. -1st Gerbirgsjager Division, Unknown Theatre, 1943. Na 70% to afrykańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi