pilar_80 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Witam, chciałem zaprezentować figurkę MiniArt 16002, malowana aerografem - farby pactra + metalizery mr. hobby. Co do zestawu jest dość dobrze spasowany i nie wymaga zbyt wiele szpachlowania , jedynym mankamentem są kalki - strasznie sztywne i łamliwe, nie pomagają nawet płyny do kalkomanii. Co do wykonania ocenę pozostawiam forumowiczom, choć na wstępie mówię, że na zdjęciach oczy wyszły jakby koleś zobaczył przed sobą hordę Saracenów , w realu to tak nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Gratuluję samozaparcia, gdyż figurki z MiniArtu wymagają sporo nakładu pracy od strony modelarza. Co do malowania ogólnie jest dobrze, choć można się do paru rzeczy przyczepić. Na pewno są to oczy, są one za duże i w realu nie wyglądają lepiej(tak myślę). Natomiast zauważyłem, że twarz jest dość wyrazista, Mogłeś ją bardziej przy cieniować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Co do zestawu jest dość dobrze spasowany i nie wymaga zbyt wiele szpachlowania O kurde, mam takiego samego rycerza, tyle że francuskiego (różnią się detalami) i teraz zawiera więcej szpachli niż plastiku . Malowanie fajne, ale mogłeś bardziej wycieniować spodnie. Co do twarzy to tak jak przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Na pewno są to oczy, są one za duże On po prostu zobaczył dwa nagie miecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Na pewno są to oczy, są one za duże On po prostu zobaczył dwa nagie miecze Abo dwie nagie wieśniaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 twarz jest dość wyrazista, Mogłeś ją bardziej przy cieniować Wybaczcie samolociarzowi, który zapewne nie zna obowiązujących trendów, ale mi taka twarz właśnie się podoba. Zwykle kiedy oglądam figurki mam nieodparte wrażenie, że autor chciał odzwierciedlić zaawansowaną grzybicę skóry. Taka ciut jaśniejsza buźka jest według mnie bardziej naturalna. Jeśli się mylę to poproszę o naprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 mi się figurka podoba, prawda- oczy zbyt wielkie, a za to kolczuga mało wyrazista- zrób ostrego washa czarnego albo pomaluj na czarno i daj żelazny dry brush a tak to świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Fajnie, tylko oczy do poprawki bo wyglądają jak dwa jajka sadzone. Ja też lubię jasne twarzyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi