Skocz do zawartości

Problem z farbami Gunze

BART

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

Mam mały problem z malowaniem farbami gunze seria C a dokładnie z zestawem dedykowanym do malowania pojazdów Japońskich. Podczas nanoszenia farby przy pomocy aerografu wraz z farbą lecą mi nitki pajęczyny. Coś ala jak u pająka . Użyłem rozcienczalnika do tych farb i kaszana. Czy może ktoś z kolegów miał podobną sytuację i wie jak tego uniknąć w przyszłości? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Mam mały problem z malowaniem farbami gunze seria C a dokładnie z zestawem dedykowanym do malowania pojazdów Japońskich. Podczas nanoszenia farby przy pomocy aerografu wraz z farbą lecą mi nitki pajęczyny.

Ja mam czasami tak z farbami serii H, widocznie mają jakiś wspólny składnik. Tak długo kombinuję, aż udaje mi się idealne proporcje mieszanki znaleźć.

Pzdr

Witam kolegów

Mam mały problem z malowaniem farbami gunze seria C a dokładnie z zestawem dedykowanym do malowania pojazdów Japońskich. Podczas nanoszenia farby przy pomocy aerografu wraz z farbą lecą mi nitki pajęczyny. Coś ala jak u pająka . Użyłem rozcienczalnika do tych farb i kaszana. Czy może ktoś z kolegów miał podobną sytuację i wie jak tego uniknąć w przyszłości? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Musisz dodać więcej rozcieńczalnika. Niestety seria C jest o tyle wredna, że tego rozcieńczalnik trzeba dużo, czasami nawet 1 część farby 4 części rozcieńczalnika. Wychodzi drogo ... ale jakość malowania jest nieporównywalna !!!!!

Pozdrawiam

S.

Czyli wszystko ok z farbami tylko złoty środek tkwi w przygotowaniu farby . Dałem dużo rozcienczalnika ale wynika że za mało, no nic ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Dzięki za szybką odpowiedź i sprawdze to dzisiaj w praktyce wieczorkiem .

Pozdrawiam

Czyli wszystko ok z farbami tylko złoty środek tkwi w przygotowaniu farby . Dałem dużo rozcienczalnika ale wynika że za mało, no nic ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Dzięki za szybką odpowiedź i sprawdze to dzisiaj w praktyce wieczorkiem .

Pozdrawiam

Sprawdź i daj znać co i jak.

Acha, może się jeszcze tak dziać w dwóch skrajnych przypadkach. Albo przy wysokiej lub za niskiej temperaturze w otoczeniu malowania.

Pozdrawiam

S.