Sebaar Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Jest to nowy model (chyba najnowszy na rynku), pochodzi on z 2004 roku. W porównaniu do odpowiednika z Tamiyi to spotkałem się z opinią że Fujimi posiada więcej detali oraz jest bardziej poprawny merytorycznie, ale ten pierwszy jest lepiej wykonany: http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=134091&page=1 Porównanie kadłuba z HMS Prince o Wales, IJN Wakatake i zapałką... ... oraz wież Yamato i Yamashiro Kalki Ramki z uzbrojeniem Blaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 fajny "maluszek" widziałem nawet gdzieś drewniany pokład do niego. Widać ze jest dobrze dopracowany. Spytam wprost: Kiedy relacja ? ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Spróbuje zacząć nad nim prace w przyszłym miesiącu, jak tylko zamówię nieco dodatków. Przy okazji Fujimi na blaszce zamieściło 6 pojedynczych działek 25 mm, natomiast w monografii zamieszczonej w nr. spec. MSiO na rok 1945 było ich 2 stanowiska. Problem w tym że nie mam pojęcia gdzie były zamontowane (szukałem na schematach i planach), a instrukcja tego nie podaje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Spróbuje zacząć nad nim prace w przyszłym miesiącu, jak tylko zamówię nieco dodatków. zdradzisz jakieś szczegóły ?... PS - poszperam trochę tu i tam może znajdę odpowiedź na Twoje pytanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Spróbuje zacząć nad nim prace w przyszłym miesiącu, jak tylko zamówię nieco dodatków. zdradzisz jakieś szczegóły ?... Powiedzmy że w grę wchodzą cztery balszki uniwersalne: -relingi (natomiast te które oferuje blaszka od Fujimi wykorzystam jedynie w ograniczonym zakresie), -drzwi i włazy, -drabinki, -blaszka z załogą, -lufy dział kalibru 460 mm, Pozostaje jeszcze kwestia czy kupować blaszkę Eduarda do Yamato z Tamiyi? Jakoś wypatrzyłem wspomniane stanowiska działek 25 mm, znajdują się one w okolicach hangaru na rufie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 uuu, to się szykuje full-hull version . Przy tej skali to pewnie będziesz niezłej lupy potrzebowac, wszystko takie maleńkie (chodzi mi o dodatki - załoga, drabinki czy włazy) Co do blaszek, to Ci nie doradzę, bo sam jestem w przede-dniu swojego Musashi z blaszkami... ... myślałeś nad drewnianym pokładem, żeby była pełna wersja ze wszystkimi możliwymi dodatkami ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi