jakub476 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Cześc ostatnio wpadł mi pomysł żeby zbudować lawete i mam pytanie.Jaki kupic model żeby dużo nie trzeba było przerabiac.Tylko zrobić zabudowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Przede wszystkim zależy jaka to ma być laweta, czy ma być ciągnięta przez osobówkę i pod jedną osobówkę, czy przez trucka i na więcej poazdów. Jeżeli ma być ciągnieta przez cieżarówkę, to Revell wypuścił lawete dwupoziomową na conajmniej 6 osobówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Zagadzam się z tornado laweta revella nadaje się do takich przeróbek idelanie relacje z jej budowy możesz zobaczyć tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=1461 pozdrawiam P.S Dzisiaj dam next foty z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 Wogóle nie chodzi mi o przyczeoe ani naczepe tylko ciężarówke-lawete na jeden samochód osobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Napisz coś wiecej na temat ciężarówki, w jakiej skali i czy to będzie model dostepny np. z zestawu Italeri, Revell'a AMT itp. Jeżeli ma to być laweta na którejś z dostępnych ciężarówek to wydaje mi się, że na pojedyńczą osobówkę ciagnik siodłowy będzie za duży Prędzej do tego nadaje się ciężarówka o masie całkowitej do 7,5 t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 Chce zbudowąc taką lawete. http://www.addac.com.pl/laweta_1.jpg I Pytam się jaki kupić model żeby nie trzeba było za dużo przerbiać czyli najlepiej cos ze skrzynia.Skala 1/24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Jeżli koniecznie chcesz już zrobić ten model, to proponuję przedłużyć ciagnik siodłowy MB 1628 (foto). Myślę że najbardziej się nadaje ze względu na to że ma kabinę dzienną. Na zabudowę proponuję zaopatrzyć się w kilka blach ryflowanych z zestawu Italeri 720. Boki i reszte elementów mozesz wyciać z płytki polisterynowej, natomiast najazdy świetnie pasowałyby z revellowskiej lawety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Hmm trochę nie na temat ale również mam plan kiedyś zbudowac lawete ciągniętą prtzez pic-up'a Ford'a F-150. Jak potrebujesz jakies fotki napisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi